Ferrariopet podbacio

Verstappen slavio na Hungaroringu, Hamilton drugi

Posljednje tragove otpora vidjeli smo sedam krugova prije kraja, kada Hamilton prolazi Sainza. Bivši svjetski prvak je bez problema preuzeo i drugo mjesto, čime je kompletiran poredak na postolju.
Sport / Ostali sportovi | 31. 07. 2022. u 17:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajan posao napravio je Max Verstappen danas na Hungaroringu. Nakon slabog izdanja u kvalifikacijama i desetog mjesta, aktualni svjetski prvak je sjajnom vožnjom u drugom dijelu utrke stigao do trijumfa, ispred dva vozača Mercedesa, Lewisa Hamiltona i Georgea Russella.

Iako su u prvom dijelu utrke vozači Ferrarija radili odličan posao, još jednom su Sainz i Leclerc ostali bez postolja. Sa druge strane, Verstappen je upisao svoju 28. pobjedu u karijeri, kojom je pretekao Jackiea Stewarta, dok bi do kraja sezone mogao stići još jednog Britanca Nigela Mansella koji ima tri pobjede više.

Utrka u Mađarskoj je bila zanimljiva, pa dobrim dijelom neizvjesna i tko zna kako bi se stvari razvijale na stazi da je kiša koja je skorom cijelim tijekom utrke najavljivana stvarno počela padati.

Russell je na startu sačuvao prvo mjesto, iako su Sainz i Leclerc bili raspoloženi za dobar napad, ali ostalo je na tome. Dobar je bio Norris u McLarenu koji je izgurao Hamiltona na izlasku iz prvog zavoja.

Odmah početkom drugog kruga nastupili su uvjeti virtualnog sigurnosnog automobila radi ostataka dijelova bolida nakon kontakta Albona i Vettela u drugom zavoju. Već nakon deset krugova se vidjelo kakve su namjere Verstappena i Hamiltona u današnjoj utrci koji su se polako spuštali u poretku.

Prava uzbuđenja na stazi dolaze nakon tridesetog kruga. U 31.krugu Leclerc ipak prolazi naprijed na kočenju u prvi zavoj te preuzima vodstvo. Skoro na istom mjestu će Max Verstappen proći Leclerca, ali će se okrenuti na stazi pa će krenuti u novi lov na prvo mjesto. Koje preuzima u 46. krugu.

U momčadi Ferrarija još jednom su povukli loše taktičke poteze, pa su još jednom ostali bez postolja. Posljednje tragove otpora vidjeli smo sedam krugova prije kraja, kada Hamilton prolazi Sainza. Bivši svjetski prvak je bez problema preuzeo i drugo mjesto, čime je kompletiran poredak na postolju. Sainz je četvrti, Perez vrlo dobar peti, Leclerc tek šesti, dok su među osvajačima bodova završili Norris, Alonso, Ocon i Vettel.

Kopirati
Drag cursor here to close