Nizozemac ide prvi

Verstappen bez problema kroz sprint utrku

Vrlo zanimljiva je bila borba između Hamiltona i Micka Schumachera koja je potrajala nekoliko krugova, a Hamilton se požalio da je Schumacher “barem četiri puta” izašao sa staze tijekom obrane pozicije.
Sport / Ostali sportovi | 09. 07. 2022. u 22:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U situaciji kada su Charles Leclerc i Carlos Sainz vodili borbu za drugo mjesto, Max Verstappen je prošao prvi kroz cilj sa sekundom i pol prednosti druge sprint utrke sezone u Austriji, upravo ispred vozača iz Monaca. Leclerc je zadržao to drugo mjesto što mu je osigurali sedam bodova.Četvrtoplasirani završio je George Russell, dok je Sergio Perez napravio odličan posao u svom probijanju sa 13. mjesta.

Meksikanac je u 13. krugu prošao Ocona u dvoboju za to peto mjesto. Bodove u ovoj sprint utrci Kevin Magnussen i Lewis Hamilton. Vrlo zanimljiva je bila borba između Hamiltona i Micka Schumachera koja je potrajala nekoliko krugova, a Hamilton se požalio da je Schumacher “barem četiri puta” izašao sa staze tijekom obrane pozicije.

Kevin Magnussen bio je od velike pomoći svojem kolegi, s obzirom na to da mu je većinu borbe pružao podršku u vidu DRS-a. Velikih problema na startu utrke imali su Fernando Alonso i Zhou Guanyu. Zhou je imao problema s bolidom, slično kao i Alonso koji je bukvalno ostao ukopan u svoje startno mjesto na gridu. Od ostalih detalja današnje sprint utrke, vrijedi izdvojiti pet sekundi kazne Alexa Albona nakon što je izbacio Landa Norrisa izvan granica staze.

Kopirati
Drag cursor here to close