Kiša i uzbuđenja u Imoli

Verstappenu pole za današnji sprint

Najveće iznenađenje se dogodilo u drugom krugu kvalifikacija, koje su se vozile po kiši. Iako kiša nije jako padala, staza je postajala sve skliskija pa vozači nisu riskirali i lovili neka bolja vremena. Ceh su platila oba Mercedesa.
Sport / Ostali sportovi | 23. 04. 2022. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Formula 1 se vratila u Europu, nakon tri utrke, i to baš na legendarnu stazu "Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari".
S obzirom da se danas vozi sprint utrka koja će odrediti startne pozicije za sutra, petak je ponudio više uzbuđenja nego inače.
Kiša je pravila probleme ali je odrađen prema rasporedu, iako su kvalifikacije potrajale skoro dva sata.

Ono što je najvažnije, danas će u sprint utrku s prve startne pozicije krenuti vozač Red Bulla, aktuelni svjetski prvak, Max Verstappen. Nizozemac je unatoč Valtteriju Bottasu pokraj staze i očiglednom usporavanju u tom dijelu ostvario najbolje vrijeme 1:27.999, što je za sedam desetinki bolje od vremena Charlesa Leclerca.

Obojica su na početku trećeg kruga kvalifikacija imala određene probleme. Najprije je Verstappen izletio na travu u pripremi svog kruga, ali je uspio spasiti bolid, a onda je Charles Leclerc zaplesao već u prvom zavoju prvog kruga. Problema je imao i Lando Norris koji je stradao u pripremnom krugu na kraju, pa je propustio mogućnost da možda zaprijeti Verstappenu. Ipak, Britanac sa svojih 1:29.131 mora biti zadovoljan.

Sjajan posao i pored izlaska sa staze napravio je sve bolji Kevin Magnussen koji je na kraju bio četvrti. U startnom gridu danas slijede Alonso, Ricciardo, Perez, Bottas, Vettel i Sainz.

Najveće iznenađenje se dogodilo u drugom krugu kvalifikacija, koje su se vozile po kiši. Iako kiša nije jako padala, staza je postajala sve skliskija pa vozači nisu riskirali i lovili neka bolja vremena. Ceh su platila oba Mercedesa, koji tako prvi puta nakon Japana 2012. godine nisu prošli u Q3.

Russell će danas krenuti kao jedanaesti, Hamilton je još slabije plasiran, tek 13. Schumacher, Zhou i Stroll također nisu prošli u treći krug, dok su nakon prvog kvalifikacije bile završene za Tsunodu, Gaslyja, Latifija, Ocona i Albona.

Kopirati
Drag cursor here to close