I pored osvojenog naslova

Verstappen se nije opustio

FIA je iz predostrožnosti propisala maksimalan broj krugova koji su vozači mogli odvoziti na jednom setu guma, a on je iznosio 18 krugova.
Sport / Ostali sportovi | 08. 10. 2023. u 23:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su oba naslova potvrđena, Max Verstappen ne popušta. Dan nakon što je potvrdio treću titulu prvaka, Nizozemac je u Kataru proslavio svoju 49. pobjedu u karijeri.

Sada je čvrsto peti, njemu najbliži aktivni vozač je Fernando Alonso, Španjolac je davno stao na brojci 32. Vettela i Prosta može dostići do kraja sezone, ali za Schumachera i Lewisa Hamiltona će trebati još koju godinu. Pod uvjetom da ostane ovako brz i da bolid Red Bulla bude u najmanju ruku jednako brz kao i do sada.

Sama utrka u Kataru imala je svoju uvertiru. FIA je iz predostrožnosti propisala maksimalan broj krugova koji su vozači mogli odvoziti na jednom setu guma, a on je iznosio 18 krugova. Uz to, Ferrari je imao problema s bolidom Carlosa Sainza kojeg je mučio dovod goriva, dok je Sergio Perez krenuo iz pitlanea. Onda je na startu došlo do sudara dva Mercedesa, Hamilton je odustao, Russell je morao u boks, Vettel je poveo utrku, dok su svoju priliku iskoristili Piastri i Alonso.

Bez obzira na "pravilo" oko guma, Verstappen je držao prvo mjesto. Iza njegovih leđa smo opet gledali jako brzi dvojac McLarena koji bi naredne sezone mogao biti još bolji. Norris je prošao Alonsa za treće mjesto, dok je Piastri bio drugi. Vodstvo ekipe je poslalo poruku jednom i drugom vozaču da nema utrkivanja, tako da su obojica bez problema došli do postolja.

Russell je napravio pravi mali podvig, probio se do četvrto mjesta. Peti je bio Leclerc, šesti Alonso, Ocon sedmi. Bodove su osvojili vozači Alfe Romeo, Bottas i Zhou, dok je deseti na kraju Sergio Perez. Verstappen sada vodi u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva s 433 boda, 209 bodova ispred svog timskog kolege Sergia Pereza, koji je završio deseti i osvojio samo jedan bod. Treći je Hamilton sa 194 boda.

Kopirati
Drag cursor here to close