I to se dogodilo u Formuli 1

Verstappen drugim mjestom u sprintu obranio naslov

Treća titula svjetskog prvaka ostavila je u sjeni sjajnog Piastrija koji je završio ispred Verstappena, dok je drugi McLaren, onaj Lando Norrisa bio na trećem mjestu.
Sport / Ostali sportovi | 08. 10. 2023. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svijet Formule 1 se mijenja posljednjih godina. Način na koji je potvrdio svoju treću titulu svjetskog prvaka, Max Verstappen to najbolje pokazuje. Nedodirljivi Nizozemac je osvojio drugo mjesto u sprint utrci za VN Katara što je bilo dovoljno da osigura novu titulu. Prvi i jedini prvak koji je to napravio tako.

I morao je malo "zapeti", jer start nije bio idealan. Odlično su startala oba Ferrarija, kao i George Russell, u gužvi je na kraju Max završio kao peti. Liam Lawson je izletio pa se pojavio safety car, koji ide na stazu drugi put u ranoj fazi, nakon greške Logana Sargeanta. Treći izlazak SC-a je značio samo jedno. Verstappen je novi svjetski prvak.

Nico Hülkenberg je pretjecao Estebana Ocona ali su se sudarili i usput pokupili Sergija Pereza koji je pokušao iskoristiti situaciju s vanjske strane zavoja. Perezu je trebao najmanje Top 3 plasman u utrci kako bi odgodio Verstappenovu proslavu barem na jedan dan, do nedjelje i klasične utrke, no sve su te kalkulacije pale u vodu nakon što je Perez ostao zaglavljen u pijesku pored staze.

Treća titula svjetskog prvaka ostavila je u sjeni sjajnog Piastrija koji je završio ispred Verstappena, dok je drugi McLaren, onaj Lando Norrisa bio na trećem mjestu. Lando je prošao oba Ferrarija na početku 17. kruga.

Verstappen je sada ušao u ugledno društvo vozača s najmanje tri naslova prvaka. Jack Brabham, Jackie Stewart, Niki Lauda, Nelson Piquet, Ayrton Senna redom su legende Formule 1, a ispred su ostala još samo petorica. Vettel, Alain Prost, Juan Manuel Fangio te Michael Schumacher i Lewis Hamilton koji dijele tron sa sedam titula.

"Nevjerojatna godina, s puno odličnih utrka, a užitak je voziti tako sjajan bolid. Svima u momčadi i tvornici ne mogu zahvaliti dovoljno za sve ove uspjehe", rekao je trostruki prvak.

Kopirati
Drag cursor here to close