Kako je Max postao prvak u Japanu

Verstappen: Ova druga titula je ljepša

"Cijeli tim je radio punim gasom. Konstantno smo napredovali i emotivno je posebno što smo titulu osvojili u Japanu. Prva je bila emotivnija, druga je ljepša" priznao je Verstappen.
Sport / Ostali sportovi | 09. 10. 2022. u 17:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove godine nije imao pravog protivnika. Zato i jeste lakše od očekivanog stigao do druge titule svjetskog prvaka. Četiri utrke prije kraja, nakon 12 ovosezonskih trijumfa. Najviše konfuzije bilo je ustvari nakon utrke u Japanu.

Ni sam Max Verstappen nije bio siguran. Je li ili nije novi - stari prvak.Verstappen je bio jedan od onih koji su mislili da će za potvrdu naslova ipak morati još malo pričekati, samo da bi ga u cool-down sobi obavijestili da može već početi slaviti.

"Dok je utrka trajala, nisam imao pojma što će odlučiti po pitanju bodova.Moj glavni cilj bio je pobijediti u utrci. Kad sam prošao ciljem pomislio sam – OK, to je bila nevjerojatna utrka, opet dobri bodovi, ali još nisam prvak.Kad sam davao intervju nakon utrke vidio sam svoje mehaničare da slave pa mi nije bilo jasno što se događa. Zatim sam shvatio da je Checo drugi umjesto Charlesa, ali još nisam znao radi li se o punim bodovima ili polovici ili, što već, 75%. Ne znam kako to ide" pričao je nakon utrke Verstappen. Nizozemac je naravno prokomentirao osvojeni naslov.

"Osvojio sam titulu, ali kakvu godinu smo imali. Nevjerojatno je. Zahvalan sam svima koji su sudjelovao u ovom uspjehu. Cijeli tim je radio punim gasom. Konstantno smo napredovali i emotivno je posebno što smo titulu osvojili u Japanu. Prva je bila emotivnija, druga je ljepša" priznao je Verstappen.

Kopirati
Drag cursor here to close