Izbjegnuta tragedija

Kaos na Suzuki, vozači i kran u isto vrijeme na stazi

"Isuse, što je ovo? Zašto je kran na stazi? Prošao sam pokraj njega… Ovo je nedopustivo! Što se upravo dogodilo? Ne mogu vjerovati, " vikao je Gasly.
Sport / Ostali sportovi | 09. 10. 2022. u 10:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako povijest Formule 1 pamti neke od najvećih utrka upravo u kiši, posljednjih godina toga jednostavno nema. Utrkivanja po kiši, kišnim uvjetima na stazi, jer je kako kažu sigurnost vozača na prvom mjestu. Tako se prošle sezone dogodila Belgija, tako smo eto ove godine imali Japan. Start utrke, dva, tri kruga i onda prekid. Koji je trajao više od dva sata.

U tom kratkom periodu utrkivanja, odustali su nakon starta Sainz, Albon, dok je Pierre Gasly pokupio reklamu koju je na stazu izbacio Sainz udarom u ogradu, ali je prošao samo s oštećenjem prednjeg krila.

S obzirom na količinu kiše koja je padala situaciju na stazi, nitko nije primijetio, ali su pojedini vozači po prekidu utrke bili poprilično ljuti. Prije svega Gasly, Vettel, Latifi koji su zbog problema na stazi zaostali. Kasnije će ispostaviti kako su ustvari oni sporiji
u krugu iza sigurnosnog vozila prošli pokraj krana koji je pokušavao ukloniti bolid Carlosa Sainza.

Video: Pierre Gasly onboard see the crane join the track when Safety Car

"Isuse, što je ovo? Zašto je kran na stazi? Prošao sam pokraj njega… Ovo je nedopustivo! Što se upravo dogodilo? Ne mogu vjerovati, " vikao je Francuz.

"Idući put bi bilo dobro da nam kažu da je je..ni traktor na stazi! Znam da je sigurnosni automobil vani, ali u 12. zavoju je kran!"

Srećom po vozače i organizatore sve je prošlo u najboljem redu i izbjegnuta je tragedija poput one kada je na ovoj stazi
teško stradao, kasnije i preminuo Julesa Bianchi.

Iz FIA-e su požurili napisati priopćenje za javnost u kojem kažu da je zapravo sve u redu i da je Gasly vozio prebrzo:

"Sigurnosni automobil je poslan na stazu i utrka je neutralizirana. Bolid 10 [Gasly] je vozio jako brzo kako bi uhvatio ostale vozače. Uvjeti su postali sve lošiji i crvena zastava je pokazana prije nego je vozač prošao to mjesto na stazi."

Kopirati
Drag cursor here to close