Kalkulacije nisu bile dobre

Iznenađeni Verstappen nije znao da je prvak

Čak je i Nizozemac zbunjen. Čekao je izlazak na proglašenje pobjednika, a onda mu je prišao voditelj programa, bivši svjetski prvak, Jenson Button i proglasio ga svjetskim prvakom.
Sport / Ostali sportovi | 09. 10. 2022. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je vrijeme prolazilo na Suzuki, sve više se špekuliralo o tome, koliko će vozači odvoziti krugova nakon što eventualno trka bude nastavljena. Jer u trenutku kada je prekinuta pojavilo se vrijeme potrebno da utrka bude završena.

Utrka se ipak nastavila 40 minuta prije kraja, Verstappen je držao prvo mjesto bez problema, dok se iza njegovih leđa Sergio Perez približavao Charlesu Leclercu U posljednjem krugu je Leclerc promašio šikanu, preskočio se i onda izgurao Pereza, zbog čega je dobio kaznu od 5 sekundi.

Vozač Ferrarija dobio je kaznu od pet sekundi zbog napuštanja staze i stjecanja prednosti čime bi Verstappen trebao imati 112 bodova prednosti, dovoljno da i službeno postane prvak.

Čak je i Nizozemac zbunjen. Čekao je izlazak na proglašenje pobjednika, a onda mu je prišao voditelj programa, bivši svjetski prvak, Jenson Button i proglasio ga svjetskim prvakom. Jednostavno se na kraju ispostavilo kako je utrka nastavljena, pa su vozači osvojili pune bodove, a Verstappen je obranio naslov prvaka.

Video: Trenutak kada je Max saznao istinu 

 

Kopirati
Drag cursor here to close