Ništa novo u Formuli 1

Verstappen od početka najbrži

Dvije minute prije kraja, Leclerc je izišao iz bolida i time dao do znanja da su njegove kvalifikacije gotove. Navodno su u Ferrariju procijenili da nemaju dovoljno brzine i da je mudrije sačuvati set soft guma za sutra.
Sport / Ostali sportovi | 04. 03. 2023. u 22:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očekivano. Aktualni svjetski prvak Max Verstappen, osvojio je pole position na prvim kvalifikacijama sezone u Bahreinu. Nizozemac je u trećem krugu kvalifikacija odmah krenuo jako brzo, postavio je 1:29.897 što je bilo za desetinku bolje od vremena Charlesa Leclerca. Do kraja Q3 nitko nije uspio stići Verstappena. Charles Leclerc je u jednom trenutku bio drugi s +0.103 sekundi zaostatka, međutim, to drugo mjesto nije uspio sačuvati.

Dvije minute prije kraja, Leclerc je izišao iz bolida i time dao do znanja da su njegove kvalifikacije gotove. Navodno su u Ferrariju procijenili da nemaju dovoljno brzine i da je mudrije sačuvati set soft guma za sutra. Perez je na kraju zaostao 0.138 sekundi za Verstappenom. Leclerc je treći, Sainz četvrti, dok je na jučerašnji dobar nastup u petak, Fernando Alonso dodao na kraju peto mjesto u zvaničnim kvalifikacijama.

Dva Red Bulla, dva Ferrarija, Alonso, dva Mercedesa, Stroll, Ocon i Hülkenberg zaključili su prve ovogodišnje kvalifikacije. Nakon Q2 priča je bila završena za Norrisa, Bottasa, Zhoua, Tsunode i Albona. Nakon prvog kruga kvalifikacija Logan Sargeant, Kevin Magnussen, Oscar Piastri, Nyck de Vries i Pierre Gasly su bili najslabiji.

Kopirati
Drag cursor here to close