Španjolac u Aston Martinu

Na kraju prvog dana najbrži Fernando Alonso

Max Verstappen je bio drugi sa 0.169 sekundi zaostatka dok je Sergio Perez završio na trećem mjestu (+0.171). U TOP pet društvu su se našli jedan Ferraru, onaj Charlesa Leclerca odnosno drugi Aston Martina, Nico Hülkenberg je bio peti.
Sport / Ostali sportovi | 03. 03. 2023. u 18:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dobre vijesti za navijače Aston Martina nakon prva dva slobodna treninga u Bahreinu. Nakon drugog slobodnog treninga, najbolje vrijeme je imao uvjerljivo najstariji na stazi Fernando Alonso. Španjolac je dan ili bolje rečeno večer zaključio u vremenu 1:30.907, čime je dodatno "podgrijao" nade onih koji prognoziraju dobre rezultate Aston Martina ove sezone.

Max Verstappen je bio drugi sa 0.169 sekundi zaostatka dok je Sergio Perez završio na trećem mjestu (+0.171). U TOP pet društvu su se našli jedan Ferraru, onaj Charlesa Leclerca odnosno drugi Aston Martina, Nico Hülkenberg je bio peti. Lewis Hamilton je završio na osmom mjestu. U prvih deset bili su još Lance Stroll, Pierre Gasly, Lewis Hamilton, Lando Norris i Guanyu Zhou. Dakle, uistinu šaroliko društvo s čak osam različitih bolida na prvih deset pozicija.

Najviše problema su imale novajlije u ovom društvu Piastri i De Vries. Piastri pogrešno procijenio namjeru Lancea Strolla koji je vozio jako sporo na ulasku u startno-ciljnu ravninu pa se morao spašavati, što su mu se kasnije opet ponovilo kada je imao jedan bolid Red Bulla ispred sebe. Mali incident bio je u pit-laneu gdje je De Vries nesmotreno izašao ispred Norrisa.

Problema je imao i Lance Stroll koji je završio u kokpitu iako je imao onaj neugodni pad s bicikla. Kamere na njegovom bolidu su pokazale kako se muči kada mora motati volan u desno, to je bilo vidljivo u prvom zavoju kada je sklonio drugu ruku s volana.

Kopirati
Drag cursor here to close