Miami, Austin, Las Vegas

Verstappen kompletirao američki hat trick

Danas je dostigao Sebastiana Vettela po broju pobjeda u karijeri (53), te je naravno postavio novi rekord kada su u pitanju trijumfi u jednoj sezoni. Sada je na brojci 18.
Sport / Ostali sportovi | 19. 11. 2023. u 09:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Max Verstappen je kompletirao hat trick na američkom tlu. Tri utrke ove sezone, tri pobjede. Miami, Austin i sada Las Vegas. Iako je možda u jednom trenutku izgledalo kako bi Charles Leclerc mogao prvi proći kroz cilj.

Međutim, ove sezone kod sada već trostrukog svjetskog prvaka nema popusta. Danas je dostigao Sebastiana Vettela po broju pobjeda u karijeri (53), te je naravno postavio novi rekord kada su u pitanju trijumfi u jednoj sezoni. Sada je na brojci 18. Ujedno danas je bio dvadeseti put na podiumu, najviše od svih vozača u jednoj sezoni.

Mogao je danas Red Bull proslaviti dvostruku pobjedu, da je kojim slučajem Sergio Perez bio oprezniji. Ovako je u samoj završnici popustio Meksikanac, pa je svoj trud za dobru vožnju ipak uspio naplatiti Charles Leclerc drugim mjestom.

Na startu je Verstappen s prljavijeg dijela staze iznenadio Leclerca i preuzeo vodstvo. Vodeći su bez problema odradili prvi krug, dok su se Španjolci Alonso i Sainz izvrtjeli. Zbog dijelova bolida na stazi imali smo prvo virtualni Safety Car, koji će postati stvaran na stazi nakon što se Norris zabio u zaštitni zid. Norris je u zavoju 11 izgubio kontrolu nad bolidom, zabio se u zid te klizio po stazi sve do zone izlijetanja u zavoju 12.

U nastavku utrke najvažnija je bila informacija o kazni Max Verstappena jer je prema mišljenju sudaca izgurao Leclerca na startu pa je dobio pet sekundi kazne. Nakon kontakta Piastrija i Hamiltona i prvih odlazaka u boks, poredak je bio sljedeći. Leclerc, Perez, Ocon, Stroll, Sainz, Alonso, Russell, Verstappen, Zhou, Gasly. U 21. krugu Leclerc odlazi u boks po nove tvrde gume i vratio se na treće mjesto, te je tako Perez preuzeo vodstvo u utrci.

U 25. krugu Sainz na istom dijelu staze gubi dvije pozicije, i od Russella i od Verstappena te su sad oni četvrti i peti. Krug kasnije Verstappen napada Russella no dolazi do kontakta pri čemu Russell ostaje s oštećenim prednjim krilom. Safety Car je ponovo na stazi. Nova uzbuđenja barem kada je u pitanju borba na vrhu smo imali od 36. kruga. Leclerc se prvo vratio na prvo mjesto, Verstappen dolazi na drugo, Perez je treći.

Utrka je bila odlučena kada Verstappen prelazi u vodstvo, 13 krugova prije kraja. Nizozemac je odjurio, povećao svoju prednost i posao priveo kraju. Zanimljiva je bila borba za to drugo mjesto, s obzirom na to da je Perez u jednom trenutku iskoristio grešku Leclerca. Ipak je vozač Ferrarija ostao uporan do kraja.

Russell je jeste bio četvrti na kraju no zbog kazne od pet sekundi zbog incidenta s Verstappenom, završio je tek osmi. Ocon je u takvoj situaciji najbolje prošao na četvrtom mjestu. Stroll je peti, Sainz šesti, Hamilton sedmi. Nešto malo bodova uhvatili su Alonso i Piastri.

Kopirati
Drag cursor here to close