Malo utjehe za Ferrari

Charles Leclerc ostvario pole postion u Las Vegasu

Verstappen je imao loš drugi krug i nije mogao bolje od trećega mjesta, ali u utrci će praviti društvo Leclercu u prvom startom redu.
Sport / Ostali sportovi | 18. 11. 2023. u 11:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Charles Leclerc osvojio je peti pole position ove sezone i nastavio sjajan vikend u Las Vegasu.

Leclerc je bio najbrži nakon prvih pokušaja u Q3, a u drugom pokušaju vozi još tri desetinke brže što je bilo dovoljno da osvoji 23. pole position u karijeri.

Sainz je također imao dobar drugi krug, ali je bio četiri stotinke sporiji i pomogao Ferrariju da osvoji prva dva mjesta u kvalifikacijama kao i u Meksiku iako će startati 12. zbog promjene spremnika energije.

Verstappen je imao loš drugi krug i nije mogao bolje od trećega mjesta, ali u utrci će praviti društvo Leclercu u prvom startom redu.

Russell je kao brži vozač Mercedesa završio na četvrtom mjestu ispred Gaslyja u Alpineu dok su vozači Williamsa iskoristili za njih idealnu stazu i kvalificirali se na šesto i sedmo mjesto – Albon je zadržao 100% učinak protiv Sargeanta, ali Amerikanac je imao prihatljivo mali zaostatak od dvije desetinke.

Bottas je nastavio sa sjajnom formom za Alfa Romeo na osmom mjestu ispred Magnussena i Alonsa koji je bio najsporiji u Q3.

Hamilton nije imao brzinu momčadskoga kolege Russella te je završio tek na 11. mjestu ispred Pereza koji je jedini bio u boksu za vrijeme posljednjih Q2 krugova što je platio eliminacijom.

Hulkenberg je sa starim aerodinamičkim paketom na Haasu VF-23 bio sporiji od Magnussena koji ovoga vikenda koristi novi pa je Nijemac završio na 13. mjestu ispred Strolla, koji ima pet mjesta kazne, i Ricciarda u AlphaTauriju.

Norris je bio najbrži od vozača koji su ispali u Q1 na 16. mjestu za McLaren, a budući da je Piastri bio 19. to je dvostruko Q1 ispadanje za McLaren čijem bolidu ova staza ne odgovara.

Ocon je 13. puta ove sezone bio sporiji od Gaslyja u kvalifikacijama na 17. mjestu, a u prvom dijelu kvalifikacija ispali su i Zhou na 18. mjestu za Alfa Romeo i Tsunoda koji je bio posljednji za AlphaTauri.

Kopirati
Drag cursor here to close