Na kraju nije bilo iznenađenja

Verstapenova sedma pobjeda zaredom, Red Bull ruši rekorde

Max Verstappen je ostvario pobjedu, devetu ove sezone, sedmu u nizu, ukupno 12. u nizu za momčad Red Bulla čime su postavili novi rekord u broju pobjeda u nizu.
Sport / Ostali sportovi | 23. 07. 2023. u 17:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je izgledalo da bi nakon jučerašnjih kvalifikacija mogli gledati neizvjesnu utrku, barem kada je u pitanju borba za prvo mjesto, iznenađenje se nije dogodilo. Max Verstappen je ostvario pobjedu, devetu ove sezone, sedmu u nizu, ukupno 12. u nizu za momčad Red Bulla čime su postavili novi rekord u broju pobjeda u nizu za momčadi koji su prošlu utrku izjednačili s McLarenovim nizom od 11 pobjeda iz 1988. godine.

Verstappen se već na startu vratio na prvo mjesto, borbu Maxa i najbržeg iz jučerašnjih kvalifikacija Hamiltona iskoristili su sve bolji vozači McLarean Piastri i Norris. Fantastičan start je imao Sainz probivši se s 11. na šesto mjesto, dok je jučer sjajni Zhou danas pao na 15. mjesto.

Upravo je Kinez bio glavni krivac za odustajanje obojice vozača Alpinea. Na kočenju je prvo udario u Ricciarda koji je onda katapultirao Ocona u Gaslyja. Tijekom utrke Zhou je dobio kaznu od pet sekundi za taj incident. Prvi ulasci u boks su krenuli nakon desetog kruga, pet krugova kasnije Verstappen je imao sedam sekundi prednosti ispred Piastrija. Dovoljno da bez problema uđe i izađe iz boksa u koji je ušao u 23. krugu.

U 27. krugu Perez je uspio prestići Sainza za šesto mjesto, a krug kasnije već je peti nakon pretjecanja Russella. Kako je utrka prolazila tako su i vozači McLarena sve teže čuvali svoje pozicije. U 47. krugu Perez se probija ispred Piastrija na četvrto mjesto. Nije baš lako vozač McLarena prepustio treće mjesto, ali nije bilo neke istrage nakon duela. U 65. krugu Russell je pretekao Sainza u borbi za sedmo mjesto.

U završnici je napad Pereza izostao. Norris je uspio zadržati drugo mjesto iza pobjednika Verstappena i ispred Pereza na trećem mjestu. Hamilton je četvrti, Piastri je završio kao peti. Nakon slabih kvalifikacija Russell mora biti zadovoljan šesti mjestom, Leclerc je sedmi. Njegov klupski kolega Carlos Sainz je osmi, dok su među deset na kraju završili Fernando Alonso i Lance Stroll.

Kopirati
Drag cursor here to close