Superbowl 2024

Veliki preokret San Francisca za reprizu finala iz 2019. godine

Za ulazak u novo finale San Francisco 49ersi su morali napraviti veliki preokret. Detroit Lionsi su imali velikih 17 poena prednosti nakon prvog poluvremena (24:7).
Sport / Ostali sportovi | 29. 01. 2024. u 10:29 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Allegiant Stadium u Las Vegasu će biti domaćin ovogodišnjeg Super Bowla koji je ustvari repriza finala iz 2019. godine. Za Kansas City Chiefse ovo će biti četvrto finale u pet godina, dok legendarni San Francisco 49ers imaju pet naslova, ali su posljednji put bili prvaci 1994. godine.

Za ulazak u novo finale San Francisco 49ersi su morali napraviti veliki preokret. Detroit Lionsi su imali velikih 17 poena prednosti nakon prvog poluvremena (24:7), ali je onda ekipa Kylea Shanahana odlučila da tu priči nije kraj. Za osam minuta San Francisco je bio ponovo tu.

Sve je počelo od Jakea Moodya koji je prvo pogodio field goal za 21:10. Onda je Brock Purdy bacio loptu koja će se pomalo nevjerojatno odbiti od kacige Kindle Vildora i završiti u rukama
Brandona Aiyuka, što je bila najava TD-a San Francisca u organizaciji pomenutog dvojca za 24:17.

Brock Purdy je trčanjem napravio veliki dio posla tri minuta prije kraja treće četvrtine, ali je ipak posao morao završiti RB domaćih Christian McCaffrey. Moody je realizirao još jedan field goal, pa su napokon 49ersi vodili. Brock Purdy je igrao sjajno u drugom poluvremenu, ako QB domaćih nije dijelio lopte, jeste probijao linije Lionsa. Elijah Mitchell je izborio TD za 34:24.

Lionsi su uspjeli na minutu prije kraja poentirati Jameson Williams je uhvatio loptu Jareda Goffa, ali je bilo prekasno za Detroit, San Francisco je slavio 34:31. Purdy je imao 20 uspješnih dodavanja iz 31 pokušaja za 267 yardi, po jedan TD pas i presječenu loptu.

Christian McCaffrey je dva puta poentirao, sakupio je 90 yardi dok je Purdy istrčao 48 yardi što baš i nije karakteristično za ovog igrača. Goff neće igrati još jedan Superbowl iako je bio dobar u ovoj utakmici. 25 dodavanja iz 41 pokušaja za 273 yarde i jedno TD dodavanje.

Kansas City Chiefsi su prošli neugodne Baltimore Ravense 17:10. Ubojiti dvojac Patrick Mahomes - Travis Kelce je funkcionirao u prvom poluvremenu. Jedno dodavanje za 7:0, dok je kod drugog TD-a Mahomes uručio loptu Isiahu Pachecu za TD što je bilo dovoljno za prolaz u veliko finale. Ravensi su pokušavali cijelo drugo poluvrijeme, ali nisu pronašli način da se do kraja vrate.

Kopirati
Drag cursor here to close