I to se dogodilo

Nakon 24 godine Bill Belichick napustio New England Patriotse

Bill Belichick i Tom Brady. To je bila nevjerojatna kombinacija. Bez obzira na to što će budućnost NFL ponuditi, takva suradnja, više će se teško ponoviti.
Sport / Ostali sportovi | 12. 01. 2024. u 10:41 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgledalo je kao da se to jednostavno ne može dogoditi. Da Bill Belichick napusti New England Patriotse. Ipak je tu čovjek 24 godine, postavio brojne rekorde.

Šest naslova prvaka, više ništa nije potrebno niti reći niti napisati. To vjerojatno više nikada nitko neće napraviti. Dobro, dodat ćemo
18 puta izboreno doigravanje, 17 puta naslov najbolje ekipe divizije.

Bill Belichick i Tom Brady. To je bila nevjerojatna kombinacija. Bez obzira na to što će budućnost NFL ponuditi, takva suradnja, više će se teško ponoviti. Međutim život priča svoje priče, u jednom trenutku je "zapelo".

Tamo negdje na polovini sezone 2017. godine. Kada je Bill počeo razmišljati o tome kako da uzme Jimmyja Garoppola koji treba da naslijedi Bradyja. Tom je tražio pomoć gazde kluba Roberta Krafta i suradnja se nastavila. Osvojen je šesti prsten, ali je razlaz bio neminovan. Bill je ostao, Tom je 2019. godine otišao i osvojio naslov s Tampom. Belichick je ostao.

Da se bori i da proba bez Toma. Nije išlo. Od odlaska Bradyja, ekipa je dva puta ušla u play off i odmah izgubila na startu. Iz sezone u sezonu je to izgledalo sve lošije, ove godine su Patriotsi upisali samo četiri pobjede! Rastanak je bio neizbježan.

Najuspješniji trener u povijesti NFL-a u travnju će napuniti 72 godine, a američki mediji vjeruju kako će ubrzo postati glavni trener nekog drugog NFL kluba.

"Imali smo viziju izgradnje jedne velike ekipe koja je premašila moje najluđe snove i očekivanja. Vrlo sam ponosan na to. Uvijek ću imati ta sjajna sjećanja, nosit ću ih sa sobom do kraja života. Zauvijek ću ostati Patriots, ali vrijeme je da se krene dalje", rekao je Belichick.

Odlazak Belichicka (72) iz Patriotsa odjeknuo je svijetom, a počast svom bivšem treneru odao je Brady. Zajedno su prošli nezaboravne i čudesne trenutke koji su obilježili život obojice.

"Nevjerojatno sam zahvalan što sam igrao za najboljeg trenera u povijesti NFL-a. Bio je sjajan vođa organizacije i svih igrača koji su igrali za njega. Postigli smo neke nevjerojatne stvari tijekom dugog razdoblja, od kojih će mnoge biti teško ponoviti. Radio je svaki dan kako bi nam pomogao postići krajnji cilj, u vrhunskom timskom sportu. I, iako smo bili uspješni, neke od najvećih lekcija koje sam naučio bile su u trenucima kada smo se suočavali s najvećim izazovima. Postavio je ton organizaciji da nikada ne poklekne pred nedaćama i da radimo ono što možemo i što je u našoj kontroli, a to je da izađemo i RADIMO SVOJ POSAO", napisao je Brady u emotivnoj objavi.

Kopirati
Drag cursor here to close