Lider zapeo u Mostaru

Velež bolji od Goražda Zrinjski poražen u Međugorju

Kako se rezultati odnosno utakmice s drugim momčadima (Izviđač, Vogošća, Bosna V) ne računaju za ukupni plasman, za konačni poredak na tabeli važni su međusobni dvoboji ostalih. U ovom trenutku po toj tabli Goražde uz omjer 6:1, ima 12 bodova.
Sport / Ostali sportovi | 06. 12. 2021. u 14:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda na rukometnim parketima u Prvoj ligi FBiH odigrano je pet utakmica 12. kola. U svih pet susreta pobjede su ostvarili domaći sastavi, a svakako vrijedi izdvojiti vrijedan trijumf rukometaša Veleža koji su kao domaćini bili bolji od Goražda 32:30, vodećeg sastava lige. 

Protiv najkvalitetnijeg sastava lige rukometaši Veleža su odigrali najbolju utakmicu sezone kojom su se iskupili za poraz u gradskom derbiju. Goražde je do susreta u Mostaru bilo neporaženo, međutim, domaći igrači su već na početku dali do znanja da se neće olako predati. Rezultatski niti jedna momčad nije uspijevala napraviti neku osjetniju prednost, većim dijelom utakmice. U prvom dijelu Velež je imao raspoložene Šapuha, Zlatića, Kresu, a njima su se u nastavku priključili Jelin i Begović. S obzirom na rezultatsku klackalicu koja je potrajala, dvoboj je odlučen u posljednjih pet minuta. Četiri gola prednosti Velež je imao na pet minuta prije kraja, što je zaostatak koji bez obzira na kvalitetu koju posjeduje, momčad Goražda nije uspjela nadoknaditi. Kod Veleža osam golova je postigao Begović, sedam Šapuh, Zlatko Kreso i Jelin su dodali po pet. Kod Goražda je daleko ispred svih bio Ajdin Bukva sa sedam golova.

Rukometaši Međugorja su bili bolji od Zrinjskog 29:23. Od početka utakmice domaća momčad je počela stvarati rezultatsku prednost koja do dvadesete minute nije prelazila više od tri razlike, međutim preostalih deset minuta prvog dijela Međugorje radi seriju 5:1, pa je nakon prvog poluvremena na semaforu stajalo 13:7. Tih šest golova prednosti Zrinjski nije uspijevao nadoknaditi iako su u par navrata mostarski rukometaši znali doći i na -4. Opet, slično kao u završnici prvog dijela, kada se Zrinjski približio, Međugorje je odgovorilo serijom 4:0 i na četiri minute prije kraja pitanje pobjednika je odlučeno. Ante Pavlak s trinaest postignutih pogodaka bio je najbolji strijelac utakmice, dok je Zrinjski predvodio Matej Matić sa šest golova.

U preostalim susretima, Briješće je bilo bolje od Izviđača 26:23, Respect je deklasirao Bosnu Visoko 47:31, dok je Vogošća bila bolja od Rvacke 28:14. Radnički Goražde - Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje nisu odigrali svoju utakmicu, dok je Čapljina bila slobodna u ovom kolu.

Kako se rezultati odnosno utakmice s drugim momčadima (Izviđač, Vogošća, Bosna V) ne računaju za ukupni plasman, za konačni poredak na tabeli važni su međusobni dvoboji ostalih. U ovom trenutku po toj tabli Goražde uz omjer 6:1, ima 12 bodova, Velež koji ima također samo jedan poraz ima bod manje, ali utakmicu manje protiv Briješća, dok je Međugorje treće na deset. Devet je momčadi ukupno koje se bore za plasman u Premijer ligu.

Kopirati
Drag cursor here to close