Mlade snage u rukometnom derbiju

Zrinjski dočekuje Velež

"Naše neiskustvo nas je koštalo većeg broja bodova. Velež je iskusnija momčad i čeka nas zahtjevna utakmica. Ja vjerujem da će rad i zalaganje ovih mladih momaka doći na naplatu u susretu protiv Veleža i preostalim utakmicama" kaže Pušić.
Sport / Rukomet | 26. 11. 2021. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva liga Federacije BiH grupa Jug za rukometaše je stigla do 11. kola. Gledajući tabelu i dosadašnje rezultate, pa i ambicije ako hoćete, momčad Goražda se izdvaja kao najveći favorit za prvo mjesto, za ulazak ili bolje rečeno povratak u društvo najboljih.

Goražde je jedina momčad bez poraza sa svih devet ostvarenih pobjeda. Kada su u pitanju mostarski klubovi u situaciji kada je sve manje novca za iste, godinama pokušavaju izgraditi momčad sastavljenu od mladih igrača iz vlastite škole, pa su samim tim i ambicije nešto drugačije. Zrinjski je poražen od Respecta iz Sarajeva u prošlom kolu, pa je trenutačno na omjeru dvije pobjede, šest poraza.

"Iza HMRK Zrinjski je jedno teško i izazovno razdoblje od tri godine, gdje smo nakon sjajnih rezultata ostali bez potpore glavnog sponzora PPD-a koji je bio zajedno s nama u tom periodu. Također velika većina naših rukometaša je zaslužila angažman u klubovima širom Europe, pa smo mi kao klub ostali u jednom trenutku bez planiranih prihoda i bez momčadi koja bi bila konkurentna u Premijer ligi BiH. Kako je izostala podrška lokalne zajednice i društva, odlučili smo za krajnje ne popularan potez, ali jedini mogući, a to je istupanje iz lige. To je automatski značilo usmjeravanje svih naših aktivnosti ka našim najmlađim članovima, kaže trener Dario Pušić.

Pušić se naravno dotakao i naredne utakmice, susreta protiv Veleža:

"Naša mlada ekipa je zahvaljujući treneru Lazaru Ragužu i ostalim trenerima strašno napredovala i trenutačno je konkurenta u ovoj ligi i siguran sam da imamo puno veću kvalitetu nego što to pokazuje tabela. Naše neiskustvo nas je koštalo većeg broja bodova. Velež je iskusnija momčad i čeka nas zahtjevna utakmica. Ja vjerujem da će rad i zalaganje ovih mladih momaka doći na naplatu u susretu protiv Veleža i preostalim utakmicama te da ćemo svojim igrama privući publiku u dvoranu, sponzore i lokalnu zajednicu da podrži ove momke kako bi se vratili u Premijer ligu, kaže Pušić.

Velež je u odnosu na prošlu sezonu poprilično izmijenio igrački kadar. Nedostaje tu nekolicina igrača, njih sedam, ali rezultatski se to previše ne osjeti. Velež je do sada upisao pet pobjeda uz jedan remi i dva poraza. Što je u ovom trenutku dovoljno za peto mjesto na tabeli.

"Tim s kojim raspolažemo trenutno je vrlo dobar. Sve su to mlađi momci koji imaju još puno godina igranja ispred sebe. Radi se jako kvalitetno i što je najvažnije vidi se volja kod svih igrača za napretkom. Uprava je uradila vrlo dobar potez i angažman trenera Ademovića, koji je vidno digao fizičku spremu svih igrača, od velikog je značaja" kaže za Facebook stranicu RK Veleža jedan od najiskusnijih u ovoj postavi Nedžad Šapuh.

U kolu koje je pred nama, Velež će se suprotstaviti momčadi Zrinjskog koju sasvim sigurno dobro poznaju.

"Derbi kao i svaki derbi je posebna priča. Mi idemo na Bijeli Brijeg odigrati što najbolje možemo i pokušati osvojiti vrlo važna dva boda. Zrinjski je mlada, perspektivna ekipa i neće biti ni malo lako s njima. Prošle sezone smo uzeli bod uz mnogo sreće, pa se nadam da ćemo ovaj put biti puno koncentriraniji i pokušati uzeti puni plijen, zaključio je Šapuh.

Utakmica Zrinjski - Velež na raporedu je u dvorani na Bijelim brijegu, u subotu s početkom u 13 sati i 30 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close