Nakon dvije i pol godine

Vekić u finalu Courmayeura

Posljednji put Vekić je u finalu igrala u lipnju 2019. godine u Nottinghamu, a posljednji od dva naslova osvojila je također u Nottinghamu, ali 2017. godine.
Sport / Ostali sportovi | 31. 10. 2021. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nakon gotovo dvije i pol godine zaigrat će u finalu nekog WTA turnira, ona je u polufinalu turnira u Courmayeuru uvjerljivo svladala Talijanku Jasmine Paolini sa 6-2, 6-0 za samo sat i tri minute igre.

Vekić će u nedjelju u finalu igrati protiv mlade, 18-godišnje Dankinje Clare Tauson koja je u prvom polufinalu nakon velike borbe nadigrala Ruskinju Ljudmilu Samsonovu sa 4-6, 7-6 (8), 6-4 uz spašenu meč-loptu.

Zanimljivo, do polufinala Vekić je eliminirala tri Kineskinje, Qinwen Zheng, Saisai Zheng, odnosno Xinyu Wang i to bez izgubljenog seta. Posljednji put Vekić je u finalu igrala u lipnju 2019. godine u Nottinghamu, a posljednji od dva naslova osvojila je također u Nottinghamu, ali 2017. godine.

Bit će ovo deveto finale u karijeri 25-godišnje Osječanke koja je u subotu odigrala odličan meč sa 22 winnera i samo 13 neprisiljenih pogrešaka.

Vekić je ponovno odlično servirala, kao i čitavog ovog tjedna, a usto je sjajno i čitala početne udarce suparnice pa je uspjela šest puta oduzeti servis svojoj protivnici.

Krenula je Donna sa 3-0, do kraja seta je napravila još dva break za 6-2. U drugom setu sedma nositeljica nije imala prave prilike, ostala je na nuli.

Finalni dvoboj Vekić i Tauson na progamu je na programu danas od 17 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close