ATP Champions Tennis

Gdje je nestala teniska senzacija koja je prije mjesec dana zaludila svijet bijelog sporta? Nastupit će s Ivaniševićem u Londonu

Sport / Ostali sportovi | 18. 10. 2021. u 13:30 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Emma Raducanu povukla se s ovogodišnjeg Kremlin Cupa u Moskvi, ali pobjednica US Opena još uvijek ima mnogo turnira ispred sebe kojima će završiti svoju izvanrednu godinu.

Raducanuov zapanjujući naslov na ovogodišnjem US Openu doveo ju je do svjetske slave. Nije ispustila set u deset mečeva (prošla je kroz kvalifikacije) na putu do naslova u Flushing Meadowsu te je tako zasjenila neke tenisačice koje su kladionice u Hrvatskoj stavljale na mjesto favoritkinja, poput Naomi Osake, Aryne Sabalenke i Ashleigh Barty. Od tada je odigrala samo jedan meč, doživjevši uvjerljiv poraz u drugom kolu Indian Wellsa od Aliaksandre Sasnovich (2:6, 4:6).

Bez WTA Finalsa

Raducanu se trebala vratiti na terene na WTA 500 turniru u Moskvi, koji se održava od 18. do 24. listopada, ali je Britanka objavila da će ovo izdanje jakog turnira u Rusiji morati propustiti. Njezino povlačenje najvjerojatnije je okončalo njeno nadanje u prolazak na WTA Finals u Guadalajari u Meksiku na kojoj će nastupiti osam najboljih igračica u pojedinačnoj konkurenciji u ovoj godini.

Bez Osake i Barty u Meksiku?

Braniteljica naslova iz 2019. godine Ashleigh Barty, druga tenisačica svijeta Aryna Sabalenka i ovogodišnja pobjednica Roland Garrosa Barbora Krejčikova već su se plasirale na elitni turnir kojim se završava sezona, kao i Čehinja Karolina Pliškova, dok je najbolja britanska tenisačica Raducanu trenutno na 15. poziciji s 2.282 osvojena boda, unatoč tome što je 2021. odigrala samo četiri turnira. Naomi Osaka drži osmo mjesto s 2.771 bodom, ali postoje određene sumnje kako Barty i Osaka neće nastupiti u meksičkoj Guadalajari. Time se otvara šansa Jabeur i Mertens da uđu na završni turnir te su trenutno velike favoritkinje, uz Pavljučenkovu i Svitolinu, sudeći prema prognozama kladionice Mozzart.

Transylvania Open, Rumunjska, 25. - 31. listopada

Ova 18-godišnjakinja rekla je kako se veseli povratku na Tour u „sljedećih nekoliko tjedana”, nakon što se povukla s turnira u Moskvi. Nada se igranju u očevoj domovini. Na turniru u Cluju trebala bi biti treća nositeljica iza svojeg idola, Simone Halep i belgijske zvijezde, Elise Mertens. Raducanu je rekla: „Izuzetno sam uzbuđena što ću igrati na Transylvania Openu, pred rumunjskim navijačima. Moj otac je iz Rumunjske, pa je sudjelovanje po prvi put na WTA turniru u zemlji u kojoj je rođen poseban trenutak i jedva čekam doći u Cluj."

Upper Austria Ladies, Linz, 6. - 12. studenog

Raducanu svoju pozornost usmjerava na igranje u Linzu, a ne na pokušaj plasmana na WTA Finals u Guadalajari, pri čemu se ta dva turnira preklapaju. „Čula sam mnogo sjajnih stvari o Linzu, kako se dobro ponašaju prema igračicama i koliko je velikih tenisačica u prošlosti osvojilo ovu titulu. Zaista se veselim što ću doći u Austriju i igrati pred njihovim sjajnim navijačima", rekla je Raducanu. Ambasadorica turnira i TV voditeljica Barbara Schett također je koristila sjajne riječi o tinejdžerki iz Bromleyja, južnog dijela Londona. Bivša četvrtfinalistica US Opena (1999.) rekla je: „Sviđa mi se kako igra. Svojim trijumfom na US Openu izazvala je pravu uzbunu u Velikoj Britaniji. Ona nije samo vrhunska sportašica, već je i vrlo inteligentna i očaravajuća osobnost."

ATP Champions Tennis, London, 25. - 28. studenog

Raducanu će već po drugi put stići u Royal Albert Hall u London nakon trijumfa na US Openu. Ranije je u ovoj slavnoj dvorani bila na premijeri najnovijeg filma o Jamesu Bondu – No Time to Die. Raducanu, koja će 13. studenog napuniti 19 godina, trebala je odigrati egzibicijski meč na kultnom mjestu. Pridružit će joj se i teniske veličine, uključujući britanskog miljenika Grega Rusedskog, miljenika navijača Mansoura Bahramija, wimbledonskoga šampiona, našega Gorana Ivaniševića, bivšeg broja 1 Juana Carlosa Ferrera, Španjolca Davida Ferrera, viceprvaka Australian Opena 2006. Marcosa Baghdatisa i Čeha Radeka Štepaneka. Drugi igrači koji će prisustvovati spektaklu su Belgijac Xavier Malisse, australska ikona Mark Philippoussis, finalist Wimbledona 2010. Tomaš Berdych, bivši najbolji igrač Thomas Enqvist, nekadašnji najbolji ruski tenisač Mikhail Youzhny i Nijemac Tommy Haas.

Mubadala World Tennis Championship, Abu Dhabi, 16. - 18. prosinca

Tinejdžerka je u svom užurbanom rasporedu dodala unosan egzibicijski turnir uoči Australian Opena, koji počinje 17. siječnja. U Abu Dhabiju bi se trebala boriti protiv aktualne olimpijske pobjednice Belinde Benčić u meču koji će se odigrati u Međunarodnom teniskom centru u Zayed Sports Cityju. „Nikada nisam bila u Abu Dhabiju i jedva čekam ondje nastupiti. Znam da UAE početkom prosinca slavi 50. godišnjicu samostalnosti, pa sam sigurna da će tamo biti nevjerojatno i uzbuđena sam što ću iskusiti sve što zemlja nudi, i što se tiče tenisa, i kulture", rekla je Britanka.

Kopirati
Drag cursor here to close