Razmišljala je o prekidu karijere...

Vekić u četvrtfinalu Australian Opena

" Već sam dva puta rekla da ću se povući. Naravno da sam imala sumnje jer nisam bila u dobroj formi, bila sam daleko od razine na kojoj sam ranije znala igrati", rekla je nakon meča Donna.
Sport / Ostali sportovi | 23. 01. 2023. u 10:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Donna Vekić će drugi put u svojoj karijeri igrati četvrtfinale jednog Grand Slam turnira. Nakon US Opena 2019. godine, sada je među osam najboljih na Australian Openu. U osmini finala, Donna je zaustavila jednu lijepu priču sjajne mlade tinejdžerke iz Češke, Linde Fruhvirtove koja je sa 17 godina i 273 dana, pokušavala postati najmlađa četvrtfinalistica Australian Opena u posljednjih 25 godina. Usput, Fruhvirtova je najbolje plasirana svjetska tenisačica ispod 18 godina.

"Već sam dva puta rekla da ću se povući. Naravno da sam imala sumnje jer nisam bila u dobroj formi, bila sam daleko od razine na kojoj sam ranije znala igrati. Nisam vjerovala mom koljenu ni svojim sposobnostima. Onda mi se forma počela popravljati, ali na terenu je to i dalje bilo loše. Stavljala sam na sebe preveliki pritisak.Sjećam se da sam na US Openu prošle godine izgubila od Kudermetove, ali sam igrala dobro. Nakon poraza sam si rekla da imam vremena do Wimbledona sljedeće sezone da vidim mogu li doći do svoje najbolje razine. Ako ne mogu, onda će to za mene biti mentalno preteško igrati na prosječnoj razini jer znam što sam nekad mogla", pričala je Donna nakon meča osmine finale koji je trajao 127 minuta.

Donna je odigrala odličan prvi set, dupli break za 3-0, dobrim dijelom je usmjerio nastavak istog. U drugom se situacija počela mijenjati. Mlad Čehinja je nanizala pet gemova za redom, pa je meč ušao u treći set. U kojem je opet Fruhvirtova prva stigla do breaka, ali je Donna odmah uzvratila, što je možda najvažniji detalj ovog meča.

Petu break loptu u meču, Donna je realizirala u najboljem mogućeg trenutku, u osmom gemu. Na kraju je slavila 6-2, 1-6, 6-3.

"Želim vjerovati da je, s obzirom na to kako radim i kako se osjećam na terenu, ovo moj novi početak" izjavila je Donna, koja je upisala 42 winnera, dvadeset više od svoje protivnice.

Zanimljivo, Donna je skoro imala isti broj winnera i neforsiranih pogrešaka (42-40). Mlada tenisačica iz Češke je imala dosta prilika, deset break lopti ukupno, ali je iskoristila samo četiri. Za prolazak u polufinale Donna će igrati protiv Arine Sabalenke, pete nositeljice koja je mjesto među osam izborila eliminiravši Belindu Bencic 7-5, 6-2. Bencic je vodila 4-2 u prvom nakon čega se njena igra počela polako raspadati. Vekić i Sabalenka su igrale šest puta do sada,
tenisačica iz Osijeka je dobila pet mečeva.

U istom dijelu ždrijeba su ostale Poljakinja Magda Linette i druga Čehinja, Karolina Pliskova. Linette je iznenadila Carolinu Garciju, četvrtu nositeljicu 7-6 (3), 6-4, dok je Pliskova ispustila četiri gema protiv Zhang Shuai.

Kopirati
Drag cursor here to close