Kraj za šestu nositeljicu

Kineskinja Zhu iznenadila Sakkari

Sakkari je imala šest dvostrukih, 53 neforsirane pogreške ukupno, Kineskinja Zhu je također imala više neforsiranih grešaka, omjer u odnosu na winnere je bio 38-29.
Sport / Ostali sportovi | 20. 01. 2023. u 16:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novo iznenađenje na Australian Openu. U sjajnom meču Kineskinja Lin Zhu, trenutačno tek 87. igračica na svijetu je eliminirala Grkinju Mariju Sakkari u tri seta 7-6(3), 1-6, 6-4. Sakkari je bila postavljena za šestu nositeljicu u ženskom dijelu turnira.

Kako je to već uobičajno kada je u pitanju ženski tenis, vlastiti servis ne predstavlja neku veliku prednost. Zhu je u ranoj fazi uzela svojoj protivnici dva puta servis, Sakkari je jedan vratila, pa je break zaostatka lovila u nastavku meča. Na kraju je uspjela na 5-5, ali u tie breaku nije imala šanse.

Činilo se nakon što je Sakkari uzela drugi set 6-1, da će stvari doći na svoje, međutim Zhu set otvara sa dva vezana gema. Još jednom u ovom meču se vratila Sakkari, da bi opet tri gema kasnije nakon velike borbe izgubila svoj servis. Sakkari je imala šest dvostrukih, 53 neforsirane pogreške ukupno,  Kineskinja Zhu je također imala više neforsiranih grešaka, omjer u odnosu na winnere je bio 38-29.

Za Kineskinju Zhu ovo je najveći rezultat u karijeri kada su u pitanju Grand Slam turniri.

Kopirati
Drag cursor here to close