Sredila prvu nositeljicu

Rybakina kreirala povijest Grand Slam turnira

Iga je igrala sjajan tenis prošle godine, dva velika naslova, veliki broj pobjeda, najviše nakon Serene Williams 2013. godine.
Sport / Ostali sportovi | 22. 01. 2023. u 13:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po prvi put u povijesti, barem kada je u pitanju Open era, završnica jednog od četiri velika će proći bez prvog i drugog nositelja u obje konkurencije. Nakon Nadala, Rudda u muškoj konkurenciji, eliminirane su Jabeur i na kraju prva nositeljica, Poljakinja
Iga Swiatek. Mogli smo reći da je iznenađenje, ali i nije ako se zna da je poražena od Elene Rybakine koja je prošle godine uzela Wimbledona.

Rybakina je svoj posao završila u dva seta, 6-4, 6-4, protiv igračice koja je prošlu godinu zaključila omjerom 67-9. Iga je igrala sjajan tenis prošle godine, dva velika naslova, veliki broj pobjeda, najviše nakon Serene Williams 2013. godine.

"Protekla dva tjedna su bila teška za mene. U ovom meču sam osjetila kako nema puno toga dati od sebe da bi se borila na pravi način. Osjećam da sam napravila korak unatrag u pripremi za nastup na jednom ovakvom turniru. Potrošila sam više energije prije turnira, prvih dana na turniru. Probat ću se narednih dana malo opustiti" rekla je nakon meča Swiatek. Imala je Swiatek 3-0 u drugom setu, ali nije to bilo dovoljno za barem jedan set ili nešto više u nastavku meča.

Rybakina će u četvrtfinalu Australian Opena igrati protiv Jelene Ostapenko. Pobjednice Roland Garrosa iz 2017., koja je nakon tog senzacionalnog trijumfa još samo dvaput došla dalje od osmine finala na Grand Slam turnirima, oba puta u Wimbledonu (četvrtfinale 2017., polufinale 2018.). Ostapenko je sa 7-5, 6-3 bila bolja od 18-godišnje Amerikanke Coco Gauff, prošlogodišnje finalistice Roland Garrosa koja je sezonu započela nizom od osam pobjeda bez izgubljenog seta.

Rybakina i Ostapenko će se boriti za mjesto u svom prvom polufinalu na prvom Grand Slam turniru sezone, a u četvrtfinalu im se pridružila i Amerikanka Jessica Pegula. Treća nositeljica je sa 7-5, 6-2 svladala Čehinju Barboru Krejcikovu i u četvrtfinalu će igrati protiv bolje iz dvoboja bivše dvostruke pobjednice Australian Opena Victorie Azarenke i Kineskinje Zhu Lin.

Kopirati
Drag cursor here to close