Tour je došao u Francusku

Van Aertu četvrta etapa

Ključni posao Van Aert i članovi njegove momčadi iz Jumbo Visme napravili su na posljednjem kratkom usponu etape. Tada je napravljena prednost pred ostatkom velike skupine biciklista što je Van Aertu bilo dovoljno za etapno slavlje.
Sport / Ostali sportovi | 06. 07. 2022. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon tri druga mjesta u uvodne tri etape na ovogodišnjem Tour de Franceu, prestižnoj biciklističkoj utrci, do etapne pobjede došao je vodeći u ukupnom redoslijedu, Belgijac Wout Van Aert.

Nakon dana stanke Tour de France se, poslije uvoda koji je odrađen u Danskoj, nastavio u Francuskoj gdje se četvrta etapa, u dužini od 171,5 kilometara, vozila od Dunkerquea do Calaisa.

Ključni posao Van Aert i članovi njegove momčadi iz Jumbo Visme napravili su na posljednjem kratkom usponu etape. Tada je napravljena prednost pred ostatkom velike skupine biciklista što je Van Aertu bilo dovoljno za etapno slavlje te prednost od osam sekundi pred svima ostalima.

Premda je glavna skupina biciklista pokušala uloviti odbjeglog belgijskog biciklista do cilja se to nije ostvarilo pa je Van Aert time blago povećao prednost u ukupnom redoslijedu.

Ima 25 sekundi prednosti u odnosu na sunarodnjaka Yvesa Lampaerta koji je drugi, dok je na trećem mjestu branitelj naslova, Slovenac Tadej Pogačar. On u ovom trenutku ima 32 sekunde zaostatka na Van Aertom.

Kopirati
Drag cursor here to close