Wiggis priznao

Pobjednik Tour de Francea zlostavljan

"Kad sam bio mlađi, imao sam oko 13 godina, zlostavljao me trener i to nikada nisam u potpunosti prihvatio", rekla je britanska zvijezda. Wiggins je rekao da se nije mogao povjeriti svom očuhu jer ga je tukao i kritikovao što se bavi biciklizmom.
Sport / Ostali sportovi | 19. 04. 2022. u 09:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sir Bradley Wiggins, britanski biciklist osvojio je ukupno osam olimpijskih medalja, uključujući pet zlatnih, te sedam svjetskih naslova. Prije deset godina je ostvario jedan od svojih najvećih rezultata u karijeri, kada je pobjedio na Tour de Franceu. Britanska kraljica Elizabeta 2013. godine Bradleyu je dodijelila vitešku titulu za svoja postignuća u karijeri.

Danas je Wiggins opet u centru pažnje nakon svega, ali iz jednog potpuno drugačijeg razloga. U intervjuu za svibanjsko izdanje britanskog magazina Men's Health, Bradley je pričao o tome kako je bio zlostavljan od strane svog trenera još dok je imao 13 godina.
Wiggins je rekao da prije nije mogao razgovarati o tome zbog teškog odnosa s očuhom, a u intervjuu je istakao kako se nikada nije u potpunosti pomirio s zlostavljanjem.

"Kad sam bio mlađi, imao sam oko 13 godina, zlostavljao me trener i to nikada nisam u potpunosti prihvatio", rekla je britanska zvijezda.Wiggins je rekao da se nije mogao povjeriti svom očuhu jer ga je tukao i kritikovao što se bavi biciklizmom.

"Moj očuh je bio prilično nasilan prema meni, zvao me je pederom što nosim biciklističku opremu i slično, tako da nisam mislio da mu mogu reći", rekao je. "Bio sam poprilično usamljen, izolovan. Samo sam nastojao da izađem iz okruženja. Bio sam prilično čudan tinejdžer na mnogo načina i mislim da je vožnja na biciklu bila jedna vrsta bijega", kaže Wiggins koji je pričao o svom odnosu sa svojim ocem, australskim biciklistom Garyjem Wigginsom.

"Nikad nisam dobio odgovore kada je ubijen 2008. Napustio nas je kad sam bio mali, pa sam ga prvi put sreo sa 18 godina. Ponovo smo uspostavili neki kontakt, ali onda nismo razgovarali zadnjih par godine pre nego što je ubijen. Bio je moj heroj. Htio sam mu se dokazati. Bio je dobar biciklist, mogao je biti jako dobar, ali je bio protraćen talent. Bio je alkoholičar, manično depresivan, prilično nasilan i uživao je u puno amfetamina i sportske droge u to vrijeme" kaže Wiggins.

Wiggins je dosegnuo vrhunac 2012. godine kada je postao prvi britanski pobjednik Toura prije nego što je osvojio olimpijsko zlato u vožnji na kronometar samo nekoliko dana kasnije u Londonu. Međutim, nije najbolje odreagirao u tom periodu kada se našao pod pritiskom, medijskim.

"Ja sam introvertna, privatna osoba. Nisam znao ko sam 'ja', pa sam prihvatio neku vrstu vela – neku vrstu vela rok zvijezda. Nisam to bio ja... To je bio vjerovatno najnesrećniji period mog života", reći će Wiggins. Wiggis je povukao s biciklističkih staza 2016. godime.

Kopirati
Drag cursor here to close