Đokovićev trener o razlozima prekida suradnje

Vajda: Novak je izabrao Gorana

"Ne znam zasigurno, jer ga nikada nisam pitao, ali pretpostavljam analizirajući njegov raspored turnira, da je želeo da smanji tim, i odabrao je Gorana Ivaniševića", kaže Vajda.
Sport / Ostali sportovi | 04. 05. 2022. u 11:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vjerojatno niti jedna pres konferencija nekog teniskog trenera nije privukla toliku pažnju kao ona dugogodišnjeg trenera Novaka Đokovića, Marijana Vajde. U medijima je bilo natpisa, pojedinih izjava, ali ovo je bilo prvu put da je sam Vajda pričao o razlozima prekida suradnje

"Bila je to kombinacija više razloga: dugo smo bili zajedno, a njegove odluke pokazivale su da želi da se koncentrira na četiri najveća turnira,
zato on možda misli da nije idealno da ima toliko ljudi u timu. Želio je da to smanji i da ima samo jednog trenera. Ne znam zasigurno, jer ga nikada nisam pitao, ali pretpostavljam analizirajući njegov raspored turnira, da je želeo da smanji tim, i odabrao je Gorana Ivaniševića. Nije imalo smisla da ga treniram jedino na Grand Slam turnirima treneru je potreban dugoročni plan.

O trenutačnoj Novakovoj formi, Vajda je rekao:

"Nije bio u dobroj formi zbog svega što se dešavalo na startu sezone. Nema dovoljno mečeva, zato sada gleda da igra skoro na svakom turniru ukoliko mu se ukaže prilika. Polako postaje onaj stari, mada nije bilo baš najbolje u finalu u Beogradu. Možda se bude malo mučio u Madridu i Rimu, ali mislim da će biti spreman za Roland Garros.

Kopirati
Drag cursor here to close