Slovački trener o razlozima prekida suradnje

Vajda: Sve je kulminiralo na US Openu

"sve kulminiralo u New Yorku, gdje je stao na korak do velike slave. On je ostao bez snage u finalu, jer se previše dao na Olimpijskim igrama. Ja nisam bio za to da ide u Tokio", kaže Vajda.
Sport / Ostali sportovi | 04. 03. 2022. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko dana nakon što je "pukla" dugogodišnja suradnja između Novaka Đokovića i Marijana Vajde, oglasio se trener koji je više od 15 godina bio je dio Đokovićevog tima, što nije čest slučaj u svijetu tenisa. Vajda je pojasnio kako se prekid suradnje počeo nazirati još nakon US Opena.

"Službeno smo se rastali nakon turnira u Torinu, iako je sve bilo izvjesno nakon finala US opena u rujnu. Novak nije osvojio 21. Grand Slam, jer je izgubio od Danila Medvjedeva. Njegov tim je trebao objaviti tu informaciju, ja sam ostavio to njima. Prosinac je bio kaotičan, tada nije bilo pravo vrijeme za objavu vijest.njegov agent je mogao objaviti informaciju prije ili tijekom turnira u Dubaiju. Onda je javnost saznala za to, pa smo Novak i ja morali brzo da objavimo priopćenje iz studenog", rekao je Vajda. Vajda je po prvi put progovorio o nekim stvarima, razlozima zbog koji je došlo do razlaza.

"Nakon osvojena tri Grand Slama, nije sve išlo tako glatko od kraja srpnja, a onda je sve kulminiralo u New Yorku, gdje je stao na korak do velike slave. On je ostao bez snage u finalu, jer se previše dao na Olimpijskim igrama. Ja nisam bio za to da ide u Tokio. Razumio sam koji je njegov cilj, želio je osvojiti zlato za Srbiju, ali nije uspio, a posljedice su se osjetile u New Yorku. Zbog toga što nije cijepljen, ove sezone sudjelovat će na ograničenom broju turnira, a već ima jak tim s Goranom Ivaniševićem. Kako smo sagledali sve aspekte, dogovorili smo se da završimo profesionalnu suradnju", istakao je Vajda koji je zajedno s Novakom osvojio 20 velikih Grand Slam titula.

Slovak i Novak su počeli suradnju još 2006. godine, nakon Roland Garrosa i zajedno su radili sve do travnja 2017. godine, kada je Vajda prvi put odlučio uzeti pauzu, koja je potrajala godinu. U tom periodu treneri Novaka Đokovića su bili Radek Stepanek i Andre Agassi. Kada su se prvi put "rastali" Novak je imao problema sa ozljedom lakta, pa operacija, nešto slabiji rezultati", nakon čega se opet vratio Vajda. Ovaj put je čini se ipak situacija nešto drugačija.

Kopirati
Drag cursor here to close