Kraj

Nakon 15 godina suradnje oprostili se Đoković i Vajda

"Poslije izvanrednih i uspješnih 15 godina zajedničkog rada, možemo da potvrdimo da Marijan Vajda više nije u trenerskom timu Novaka Đokovića".
Sport / Ostali sportovi | 02. 03. 2022. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković potvrdio je da se službeno rastao s višegodišnjim trenerom Marijanom Vajdom.

Putem službene stranice Novak je potvrdio da je došlo do prekida suradnje.

"Poslije izvanrednih i uspješnih 15 godina zajedničkog rada, možemo da potvrdimo da Marijan Vajda više nije u trenerskom timu Novaka Đokovića".

"Novak i Marijan su se složili da završe suradnju još prošle godine, nakon turnira u Torinu. Marijan je, kao trener, imao jednu od ključnih uloga u Novakovom timu i dao je veliki doprinos ka tome da Đoković osvoji 20 grand slam titula i ostvari rekord od čak 361 tjedan na prvom mjestu ATP liste.

Od 2019. godine Marijanu se u stručnom stožeru pridružio Goran Ivanišević, koji također ima vrlo bitnu ulogu u timu i koji će da nastaviti raditi s Novakom", stoji na službenoj stranici.

Novak Đoković se oglasio tim povodom.

"Marijan je bio uz mene tijekom najvažnijih i nezaboravnih trenutaka u mojoj karijeri. Zajedno smo postigli neke nevjerojatne stvari i vrlo sam zahvalan na njegovom prijateljstvu i posvećenosti tijekom proteklih 15 godina. Iako napušta moj trenerski tim, Maroš će uvijek biti dio moje obitelji i ne mogu dovoljno da mu se zahvalim za sve što je uradio za mene", riječi su Novaka Đokovića.

Potom su objavljene i oproštajne riječi Marijana Vajde.

"Tijekom zajedničkog rada s Novakom imao sam sreću da ga gledam kako se oblikuje u igrača kakav je danas. Pamtit ću našu suradnju s ogromnim ponosom i vrlo sam zahvalan na uspjehu koji smo ostvarili. Ostajem Novakova najveća podrška na terenu i izvan njega i radujem se novim izazovima", poručio je Vajda, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close