Korčula Open

Uspješno ljeto taekwondo kluba Cro Star

Na Korčuli je održan međunarodni taekwondo turnir Korčula Open koji se održao u subotu i nedjelju pod otvorenim nebom u centru Korčule
Sport / Ostali sportovi | 28. 08. 2023. u 14:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Taekwondo klub Cro Star je imao aktivno i jako uspješno ljeto. U 7. mjesecu su dvije seniorke osvojile 3 medalje u jakoj konkurenciji na Hrvatskim Svjetskim igrama u Zagrebu. Organizirano je i polaganje na kojem je 29 kandidata steklo svoj novi pojas. Protekli vikend su Mostarci opet ostvarili izvrsne rezultate.

Na Korčuli je održan međunarodni taekwondo turnir Korčula Open koji se održao u subotu i nedjelju pod otvorenim nebom u centru Korčule. Nastupilo je oko 450 natjecatelja iz 4 države a mostarski Cro Star se izborio za 13 medalja, 2 titule najboljeg natjecatelja i 3 ekipna plasmana.

Osvojeno je 13 medalja, od toga 3 zlata, 3 srebra i 7 bronci.

Zlato: Mia Ivanković, Gabriel Ćeško, Petar Šimun Zovko.

Srebro: Josip Bevanda, Jelena Ćeško, Ana Drežnjak.

Bronca: Aleksandra Čabrilo, Iva Marić, Jelena Ćeško, Lana Miljko, Marko Bošnjak, Gabriel Ćeško, Mia Drežnjak.

Mostarcima su pripale dvije titule najboljih natjecatelja. Mia Ivanković je proglašena najboljom kadetkinjom dok je Gabriel Ćeško proglašen najboljim vrtićancem turnira.

Postignuta su i tri ekipna plasmana: ekipno 3. mjesto u vrtićancima, ekipno 3. mjesto u mlađim kadetima, ekipno 3. mjesto u kadetima.

„Cijela ekipa je bila odlična što pokazuju i naši rezultati. S malim brojem natjecatelja smo uspjeli osvojiti 3 ekipna plasmana u tri različita uzrasta, u vrtićancima, mlađim kadetima i kadetima. Posebna pohvala ide za Miu Ivanković i Gabriela Ćešku koji su imali izvrstan nastup te su zasluženo proglašeni najboljim natjecateljima svog uzrasta.“ rekla je trenerica Klaudia Marić.

Na turniru je nastupilo 35 ekipa iz Bosne i Hercegovine, Slovačke, Luxemburga i Hrvatske. Lokacija turnira je bila jako atraktivna. Borilišta su bila u amfiteatru uz plažu te je turnir u večernjim satima privukao i veliki broj turista koji su uživali u borbama.

Ekipa Cro Stara je pored turnira obišla Stari grad Korčule ali i otok Badiju na kojem su imali priliku vidjeti jelene lopatare.

Napredne grupe Taekwondo kluba Cro Star treniraju već uveliko a ostale grupe će startati u ponedjeljak. Počeo je i upis novih članova. Djeca od 4 do 6 godina idu u grupu Taekwondo klinci te rade dječji pojednostavljeni taekwondo program a uzrast od 7 godina i stariji upisuju se u početnike. Nastavljaju se i treninzi za odrasle koji se dva puta tjedno rekreiraju i na taj način unaprjeđuju svoje zdravlje. Mostarski Cro Star nudi grupe i programe za sve uzraste, i za sportaše i za rekreativce, a pored treninga se kroz čitavu godinu organiziraju razne aktivnosti kojim treneri Cro Stara žele promovirati taekwondo, zdravu prehranu i ukazati na važnost sporta i općenito kretanja.

Kopirati
Drag cursor here to close