Natjecanje u Zagrebu

Tri medalje sa Svjetskih igara za Taekwondo klub Cro Star Mostar

''Čitavo vrijeme smo trenirali i pripremali se i stoga nam je drago da uspjeh nije izostao. Za njih obje je ovo prvi ovakav turnir višeg ranga" rekla je trenerica Klaudia Maric.
Sport / Ostali sportovi | 28. 07. 2023. u 07:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Tri  medalje sa Svjetskih igara za Taekwondo klub Cro Star Mostar

Zagreb je ovih dana domacin 5. Hrvatskih svjetskih igara koje su ove godine okupile oko 900 natjecatelja iz 26 država u 15 sportova.

Svjetske igre su počele u srijedu, a završavaju u subotu. Svaki dan je na rasporedu nekoliko sportova, a u četvrtak se održao taekwondo.

Mostarski Taekwondo klub Cro Star predstavio se s dvije seniorke koje su ostvarile fantastičan rezultat osvojivši 3 medalje. Mostar je tako bogatiji za srebro i dvije bronce sa Svjetskih igara.

Monika Marić nastupila je u borbama i formama. U borbama je osvojila srebro, a u formama broncu.

Karla Pandža nastupila je u borbama te se izborila za broncu.

"Naše djevojke su bile odlične te smo prezadovoljni s ove tri medalje sa Svjetskih igara. Čitavo vrijeme smo trenirali i pripremali se i stoga nam je drago da uspjeh nije izostao. Za njih obje je ovo prvi ovakav turnir višeg ranga" rekla je trenerica Klaudia Marić.

U taekwondou je konkurencija bila jaka i brojna i to iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova, Irske, Bolivije... Natjecanje se održalo samo za uzrast seniora.

"Na Hrvatskim Svjetskim igrama se taekwondo organizira samo u seniorskoj konkurenciji u Olimpijskim kategorijama. Planiran je bio nastup jos 2 seniora iz našeg kluba no iz opravdanih razloga nisu mogli nastupiti. Zato su naše djevojke odradile odličan posao", rekla je trenerica Marić.

Taekwondo natjecanje se održalo u Domu sportova uz odlicnu organizaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close