Lani nije bilo lako

Ursula von der Leyen: Priča Lane Pudar je priča ove zemlje

Ursula von der Leyen danas boravi u BiH, a u svom govoru dotaknula se uspješne mostarske sportašice.
Sport / Ostali sportovi | 28. 10. 2022. u 12:37

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priča Lane Pudar je priča ove zemlje, zahvaljujući njoj Mostar će dobiti novi olimpijski bazen, rekla je između ostalog u svom govoru predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

''Ovog ljeta, priča o uspjehu mlade Mostarke doslovno je zatalasala svijet. Šesnaestogodišnja plivačica Lana Pudar osvojila je europsko zlato u disciplini 200 metara leptir za žene, i oborila sve bh. rekorde. Njena priča je priča ove zemlje'', rekla je von der Leyen ističući da Lani nije bilo lako trenirati u gradu u kojem nema olimpijskog bazena.

''Ali je Lana uspjela, usprkos svemu. I sada, zahvaljujući njenom uspjehu, Mostar će dobiti novi olimpijski bazen. Lana je postala simbol, ne samo u njenom rodnom gradu, ne samo u njenoj zajednici, već širom zemlje. Njenu pobjedu su proslavljali svi u Bosni i Hercegovini, u svim entitetima i bez obzira na granice. To je san vaših mladih. San o zemlji ujedinjenoj u različitosti, ujedinjenoj sa svojim susjedima u jedinstvenoj europskoj obitelji'', kazala je von der Leyen.

Inače, Ursula von der Leyen danas boravi u BiH u okviru regionalne posjete Zapadnom Balkanu, a u kontekstu nedavne preporuke Europske komisije da se BiH dodijeli status kandidata, kako bi se naglasila poruka da je budućnost zemlje u Europskoj uniji. U govoru se posebno referirala na uspješne umjetnike i sportaše koje slave svi usvim entitetima bez obzira na granice.

Još od zlata koje je donosila Amina Kajtaz priča se o olimpijskom bazenu koji Mostar nema a koji je potreba gradu koji obiluje talentima, a nema uvjete za uvježbavanje i treniranje pa grad na vodi mijenja drugim bh. pa čak i svjetskim gradovima kako bi se izgradili.

"Želja mi je da iz svog grada napravim velike rezultate i baš mi je žao što Mostar nema olimpijski bazen. To nije luksuz to je potreba. Već vidimo da imamo talenata, a poslije mene dolaze mlađi koji su također talentirani", kazala je ranije za medije Lana Pudar.

 

Kopirati
Drag cursor here to close