Tko je kriv što se ne kopa?

Ne vjerujte svojim očima: Gradsko vijeće tvrdi da se bazen gradi i pere Novalića

''Druga faza projekta je u tijeku i žurno se radi na ishodovanju i završetku dobivanja sve potrebne projektne dokumentacije u skladu sa zakonom'', kaže Vijeće…
Vijesti / Politika | 16. 09. 2022. u 13:47 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zbog pokušaja zloupotrebe svega u predizbornim aktivnostima i komunikaciji, stranke i pojedinci medijski i životni prostor truju negativnostima'', požalilo se mostarsko Gradsko vijeće u priopćenju za javnost o izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru.

''Takav slučaj pokušava se stvoriti i u vezi jednog od najpozitivnijih projekata u novijoj historiji Mostara, izgradnji Olimpijskog bazena'', navodi se u reagiranju u kojem stoji kako je ''rukovodstvo Gradskog vijeća i Grada Mostara u potpunosti opredijeljeno i okrenuto isključivo prema razvoju i izgradnji infrastrukturnih projekata od kojih su većina našom aktivnošću započeti, realiziraju se ili se planiraju''.

Foto: Bljesak.info / U obilasku lokacije gdje bi uskoro trebala početi gradnja olimpijskog bazena

''Olimpijski bazen kao značajan infrastrukturni projekat za Mostar  dobio je  podršku svih političkih i društvenih predstavnika, te aktivnošću spomenutog rukovodstva Grada i Gradskog vijeća u najkraćem roku iznašlo se idejno rješenje i financijska sredstva za brzu izgradnju. Zbog toga dužni smo informirati javnost, da smo isključivo posvećeni Mostaru, životu u njemu i projektima i da molimo da se pozitivni procesi i projekti u Mostaru izostave iz zloupotrebe u svrhu političke borbe i komunikacije.  Građane Mostara informiramo da se više nego ikada radi za poboljšanje stanja u svim oblastima  u Mostaru i molimo za povjerenje da nastavimo sa dobrom mostarskom pričom'', navedeno je.

Dodaje se kako je Olimpijski bazen u Mostaru je veliki infrastrukturni projekat ''a koji oni koji nisu zlonamjerni znaju da realizacija iziskuje vrijeme i neophodnu provedbu procedura u skladu sa zakonima i stručnim procesima''.

Foto: Bljesak.info / Kordić i Novalić na mjestu gdje će se graditi olimpijski bazen u Mostaru

''Projekti ovog obujma se izvode u fazama, od kojih je prva faza demolicije započeta. Uklanjanje objekata i raščišćavanje prostora parcele na kojoj će se izgraditi bazen odvija se u suradnji sa školama i udruženjima koji trebaju izmjestiti svoje aktivnosti na druga osigurana mjesta. Druga faza projekta je u tijeku i žurno se radi na ishodovanju i završetku dobivanja sve potrebne projektne dokumentacije u skladu sa zakonom. Ova faza zahtijeva vrijeme i djelovanje u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima'', navodi se u reagiranju Gradskog vijeća.

U priopćenju se ističe i zahvala ''Vladi Federacije Bosne i Hercegovine na čelu s premijerom Fadilom Novalićem koja je osigurala osam milijuna KM sredstava za izgradnju bazena te najavila punu financijsku podršku do završetka projekta''.

''Tu prestaje odgovornost premijera i Vlade FBiH te ostaje odgovornost na Gradu Mostaru, koji će izgraditi bazen u obećanim i najavljenim rokovima'', navedeno je.

Foto: PR / Posjeta planiranoj lokaciji za izgradnju Olimpijskog bazena u Mostaru



Podsjećamo, Grad se još lani pohvalio jednim projektom izgradnje bazena ako je tek nedavno pokrenuta procedura nabavke idejnog projekta.

S druge strane, gradski su se oci, s federalnim ocem, fotografirali na budućem gradilištu uz bager nakon kojeg su ostali samo tragovi i prostor da se priča o tome kako je sve bilo samo jedno predkampanjsko i predizborno naslikavanje.

Od projekta ostala je samo priča i potreba da Gradsko vijeće brani federalnog premijera.

Kopirati
Drag cursor here to close