U spomen na žrtve genocida

Ultramaratonci krenuli iz Vukovara za Potočare

Ove godine cijelu dionicu trčat će Duško Štrbac, Boban Pantović, Robert Kasumović i Dražen Ćućić.
Sport / Ostali sportovi | 06. 07. 2022. u 09:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba danas je, jedanaesti put, organiziralo ultramaraton Vukovar-Srebrenica. Ultramaratonci su krenuli s Ovčare u 9 sati, a trčat će 227 kilometara do Potočara.

Ove godine cijelu dionicu trčat će Duško Štrbac, Boban Pantović, Robert Kasumović i Dražen Ćućić.

Trkačima s Ovčare pridružit će se na dionici Vukovar-Vinkovci Ivan Galović, Slavko Janjić, Domagoj Šeremet, Ivan Špoljarić, Angel Milišić Zečević, Damir Markota, Kristijan Anđelić, Jasna Pavičić i Katarina Banda.

''Poslat ćemo poruku domaćoj i svjetskoj javnosti, a posebno onom malom broju vladajućih ljudi koji odlučuju o našim sudbinama, da se ovakvo zlo koje se dogodilo u Vukovaru, a završilo genocidom u Srebrenici, više nikada i nikome nigdje ne dogodi i ne ponovi'', izjavio je Feni voditelj XI ultramaratona Vukovar-Srebrenica Ekrem Bećirović. 

Ističe da je to maraton mira posvećen svim nevino stradalim u prethodnom ratu, a posebno žrtvama Vukovara i Srebrenice.

Dolazak sudionika ultramaratona u Potočare očekuje se 10. srpnja oko 12.45 sati.

Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića i Željka Komšića, gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića i gradonačelnice Grada Sarajeva Benjamine Karić.

Kopirati
Drag cursor here to close