Alexandros Nikolaidis

U 43. godini preminuo dvostruki srebrni olimpijac

U poruci objavljenoj na društvenim mrežama koju je napisao prije smrti Nikolaidis je zahvalio obitelji, liječnicima i čelniku Syrize Alexisu Tsiprasu na potpori.
Sport / Ostali sportovi | 14. 10. 2022. u 11:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvostruki srebrni olimpijac te bivši svjetski i europski prvak u taekwondou Grk Alexandros Nikolaidis preminuo je u 43. godini od karcinoma.

Grčki borac je na domaćim Olimpijskim igrama 2004. u Ateni osvojio srebrno odličje u kategoriji preko 80 kg, a olimpijsko srebro uzeo je i četiri godine poslije u Pekingu.

Svjetskim naslovom okitio se 1996. u Barceloni u velter kategoriji, a u istoj kategoriji stigao je i do europskog zlata 1996. u Zagrebu te 1997. u Patri. U teškoj kategoriji bio je europski prvak 2008. u Rimu te brončani 2010. u St. Petersburgu.

Nikolaidis je bio i zamjenik glasnogovornika grčke ljevičarske stranke Syriza, a 2019. kandidirao se za zastupnika u Europskom parlamentu.

U poruci objavljenoj na društvenim mrežama koju je napisao prije smrti Nikolaidis je zahvalio obitelji, liječnicima i čelniku Syrize Alexisu Tsiprasu na potpori. Izrazio je želju da se njegove dvije srebrne olimpijske medalje prodaju na aukciji, a prihod ide u dobrotvorne svrhe za djecu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close