Natjecanje

BiH domaćin Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete 2023. godine

"Imamo odlične kapacitete i resurse za organizaciju ovako značajnog natjecanja. Nakon organizacije europskih prvenstava imamo veliko iskustvo i znanje za uspješnu realizaciju Svjetskog prvenstva.
Sport / Ostali sportovi | 28. 01. 2022. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina bit će domaćin Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete koje će se održati 2023. godine u Sarajevu. Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća svjetske Taekwondo federacije glasovalo se između Meksika i Bosne i Hercegovine, a nakon prezentacije pristupilo se glasovanju na kojem je naša država dobila domaćinstvo većinom glasova.

"Odlučivalo se između meksičkog Cancuna, jednog od najpoznatijih turističkih gradova svijeta, i Sarajeva, a 90% članova Upravnog vijeća dalo je glas Bosni i Hercegovini što je najbolji pokazatelj našeg statusa u taekwondo svijetu. Predsjednik dr. Choue se zahvalio i dao punu podršku za organizaciju ovog natjecanja. Izuzetno je zadovoljstvo i privilegija dobiti ovakvu odluku i povjerenje svjetske Taekwondo Federacije", istaknuo je Vedran Ćubela, glavni tajnik Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine koji je prezentovao našu zemlju.

Podsjećamo, Taekwondo savez BiH ranije je organizirao dva europska prvenstva, 2020. za seniore i kadete, te 2021. godine za juniore, a sada će po prvi put biti domaćin natjecanja na svjetskom nivou.

"Imamo odlične kapacitete i resurse za organizaciju ovako značajnog natjecanja. Nakon organizacije europskih prvenstava imamo veliko iskustvo i znanje za uspješnu realizaciju Svjetskog prvenstva. Grad Sarajevo je poznat po Olimpijskim Igrama i EYOF-u, a sada možemo reći da je postao taekwondo grad. Siguran sam da ćemo se ponovo pokazati kao odlični domaćini" dodao je Ćubela na kraju.

Svjetsko taekwondo prvenstvo za kadete bit će održano 2023. godine, a konačan datum održavanja bit će objavljen naknadno, priopćio je Taekwondo savez BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close