Nakon osvojenog naslova

Tucak: Imam stent, rekao sam da me ne bacaju u bazen, ali...

"Moja životna želja je olimpijsko zlato. Dok ga ne budem imao u svojim vitrinama neću biti miran", rekao je Tucak.
Sport / Ostali sportovi | 17. 02. 2024. u 19:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći put u svojoj povijesti, vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je naslov svjetskog prvaka. Prvi put je to bilo 2007. godine u Melbourneu, nakon produžetaka je savladala Mađarsku. Izbornik je bio Ratko Rudić. Deset godina kasnije, Tucak je već bio na klupi, opet su bili isti akteri.

Sedam godina poslije, Hrvatska je ponovo na tronu. Ovaj put je odluka pala nakon peteraca. Italija je u posljednja tri finala, dva puta izgubila u finalu. Sada Hrvatska ima isti broj naslov kao i Španjolska barem kada su u pitanju svjetska prvenstva. Mađarska i Italija imaju po četiri titule.

"U Budimpešti je bio prvi svjetski naslov, ali ovaj je bio s jednom novom ekipom koja je formirana prije dvije godine. Sjećam se riječi mnogih ljudi koji su rekli da nas čekaju teški dani. U dvije godine smo postali europski i svjetski prvaci. Ovo mi je životna matura, oformiti ekipu i doći do svjetskog i europskog naslova. Ova reprezentacija nikada nije pala moralom, željom i voljom. Nekad te peterci nagrade, nekad ne. Ponovno je Mate Anić obranio. Presretan sam što je ovaj puta rulet otišao na našu stranu. Ponajviše sam sretan zbog momaka", rekao je Tucak koji ima svoju želju

"Moja životna želja je olimpijsko zlato. Dok ga ne budem imao u svojim vitrinama neću biti miran. Nadam se da će to zlato doći s Hrvatskom. Imamo jednu nevjerojatnu kemiju. Nedavno su mi ugradili stent pa sam im rekao da me ne bacaju u bazen, ali me Fatović svejedno bacio. Možda me se želi riješiti. Olimpijske igre su moj san" zaključio je Tucak.

Kopirati
Drag cursor here to close