Vaterpolo

Hrvatska svladala Japan, u osmini finala čeka ih Crna Gora

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je u trećem kolu skupine C Svjetskog prvenstva Japan sa 17:12, osiguravši drugo mjesto i dvoboj s Crnom Gorom u osmini finala u nedjelju ujutro po našem vremenu.
Sport / Ostali sportovi | 21. 07. 2023. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: EPA / Ilustracija

U prvom poluvremenu bila je to izjednačena utakmica između domaćina Japana i favorita Hrvatske, u kojoj se Tuckovi izabranici nikako nisu mogli "odlijepiti" od upornih i brzih Japanaca, koji su nam "prodali" čak četiri gola iz kontranapada.

Na poluvremenu je Hrvatska vodila s mimimalnih 7:6, no onda je u drugom dijelu treće četvrtine nizom 5:0 od 10:9 došla do vodstva 15:9 i riješila pitanje pobjednika.

Najbolji strijelac Barakuda bio je Konstantin Harkov s četiri gola. Tri gola je postigao Luka Bukić, a po dva Rino Burić, Jerko Marinić Kragić i Zvonimir Butić. Japanske strijelce je s četiri pogotka predvodio Seiya Adachi.

U prvoj utakmici u skupini C Mađarska je očekivano svladala Argentinu s 21-13 i tako osvojila prvo mjesto. s maksimalnih devet bodova. Hrvatska je druga sa šest, a Japan treći s tri. Argentina je ostala bez bodova.

U skupini D je u utakmici za drugo mjesto Srbija svladala Crnu Goru sa 17-15 boljim izvođenjem petaraca. Iako su Crnogorci vodili s 5-0 i 8-4, Srbija je do kraja osnovnog dijela utakmice uspjela izjednačiti na 13-13, a potom i ostvariti pobjedu u raspucavanju s pet metara.

Španjolska je u posljednjem kolu svladala Južnoafričku Republiku s 27-6 i sa sve tri pobjede osvojila prvo mjesto te se izravno plasirala u četvrtfinale.

     
       Tablice omogućuje Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close