Hat trick Grka u Monte Carlu

VIDEO I Tsitsipas poput Borga, Mustera, Nastasea

Tsitsipas je postao peti igrač koji je osvojio tri ili više naslova u Monte Carlu, pridruživši se Rafaelu Nadalu (11), Bjornu Borgu (3), Thomasu Musteru (3) i Ilieu Nastaseu (3).
Sport / Ostali sportovi | 14. 04. 2024. u 18:33 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je njegov turnir definitivno. Stefanos Tsitsipas uživa igrati u Monte Carlu. U posljednje četiri godine je slavio tri puta. Tri puta bez izgubljenog seta. Jednom je Grk sredio Rubleva, drugi put Davidovich Fokinu, danas Caspera Ruuda. Sat i 37 minuta su ostali na terenu.

Na kraju je bilo 6-1, 6-4. Prošle godine je Tsitsipas osvojio samo jedan turnir, ispao je iz TOP 10 društva, tražio se, ali pravog rezultata nije bilo. Ove godine je bio na omjeru 11-6. Zato mu je važna ova današnja pobjeda. Zato je bilo suza na kraju. 

"Bilo je jako teško vratiti se na podiju. Osjećaj je jednostavno nevjerojatan. "Ne mogu dovoljno zahvaliti svojoj obitelji i prijateljima, Bogu koji su bili uz mene na ovom putu. Treći put osvojiti ovaj turnir. Potpuno drugačije nego prvi ili drugi put. Morao sam izaći tamo i pokazati svoj najbolji tenis jer sam obećao ljudima u mom timu da će izvući maksimum. Drago mi je što sam se predstavio na terenu i pokazao nemilosrdan tenis. Od početka do kraja moja je igra bila kohezivna i uspio sam uklopiti mnogo različitih udaraca", rekao je na kraju Grk.

Video: Tsitsipas - Ruud 

U prvom setu je Ruud tri puta gubio servis, u drugom je to ipak bilo nešto drugačije. Posebno u sedmom gemu drugog kada je Ruud imao tri break lopte. Ukupno je imao četiri u drugom setu. Niti jednu nije iskoristio. Tsitsipas je postao peti igrač koji je osvojio tri ili više naslova u Monte Carlu, pridruživši se Rafaelu Nadalu (11), Bjornu Borgu (3), Thomasu Musteru (3) i Ilieu Nastaseu (3).

Kopirati
Drag cursor here to close