Novak je još bez finala

VIDEO I Đoković: Neke sezone ne počnu dobro, ovo je jedna od tih

"Normalno je i očekivati da imam neke sezone koje ne počnu dobro, a ovo je jedna od njih",
Sport / Ostali sportovi | 14. 04. 2024. u 00:18 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za prvi turnir na zemljanoj podlozi nakon jako dugo vremena, polufinale nije loš rezultat. Posebno kada znamo što se događalo u posljednje vrijeme.

Izborio je Novak polufinale Monte Carlo, ali vidjeli smo i dan ranije da je daleko od svoje idealne forme, barem za ovu vrstu podloge. Međutim, sada je skoro prošlo četiri mjeseca, a Novak je bez finala. Casper Ruud je ispustio 4-1 u trećem setu, činilo se kako bi Novak mogao napraviti još jedan svoj preokret, izgubio je svoj servis kod 5-4. Jedan "rani" volej, jedna dvostruka na kraju.

Video: Ruud - Đoković

Ruudu će to biti prvo finale u Monte Carlu i tek drugo na turnirima iz Masters serije. Opet je Novak imao crne minute, one su došle u drugom setu kod vodstva 3-0. a predahu je dovikivao svom "boksu" i opsovao na talijanskom jeziku. Vikao je "Quattro, quattro!" i potom "Porca miseria", što se slobodno može prevesti kao "Kvragu" ili "S..nje". Za pretpostaviti je da se obraćao kondicijskom treneru, Talijanu Marcu Panichiju.

"Pa, naravno da jesam razočaran. Bilo je veoma blizu. Čestitam Kasperu. Igrao je veoma dobro, posebno na početku prvog i trećeg seta. Imao sam svoje šanse, ali, taj posljednji gem nije bio dobar. Neiznuđene greške i njegova dobra igra.. Ali, mislim da sam sem tog posljednjeg udarca zaslužio pobjedu. Moja igra je imala oscilacije. Pozitivna stvar je da sam uspio da se vratim nakon izgubljenog prvog seta i da sam pronašao dobru igru. Ima i pozitivnih stvari koje mogu da izvučem iz ovog turnira, ali svakako sam razočaran zbog poraza".

Progovorio je Novak i o dosadašnjem dijelu sezone

"Ja sam navikao na veoma visoke standarde u smislu očekivanja i rezultata. To što još uvijek nemam titulu ove godine, u poređenju s posljednjih recimo 15 godina, nije sjajna sezona. Ali, igrao sam polufinale u Australiji, pa sada ovdje. Igrao sam samo tri turnira ove godine. Normalno je i očekivati da imam neke sezone koje ne počnu dobro, a ovo je jedna od njih. Nadam se da mogu da popravim rezultate, ali mislim da sam igrao dobro. Nadam se da ću na narednim turnirima moći da igram bolje", rekao je Novak na presici nakon meča.

Kopirati
Drag cursor here to close