Nastavljaju i nakon meča

Tsitsipas: Medvedev nije najzrelija osoba

"Nisam previše pažnje obraćao na to što priča. Znam da neki igrači vole da rade te stvari kako bi uticali na vas mentalno. Možda im je to i dio taktike. To je u redu. On svakako nije najzrelija osoba" rekao je Tsitsipas.
Sport / Ostali sportovi | 28. 01. 2022. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošle godine je također izgubio u polufinalu, protivnik je bio isti. Ove godine je igrao bolje, ali opet nedovoljno dobro da bi prošao Medvedeva. S kojim gaji neki posebno rivalstvo koje seže tamo do početka 2018. godine, kada je mladi dvojac bio umiješan u bizarnu svađu nakon njihovog meča u Miamiju koji je dobio Rus, nakon čega su se "zakačili" na mreži. Medvedev je nakon meča bio raspoložen i za nešto više od obične svađe, međutim Grk je tada napustio teren.

Video: Tsitsipas v. Medvedev ATP Miamia 2018

"Nismo baš razgovarali zadnjih nekoliko mjeseci iako se situacija malo promijenila nakon Laver Cupa. Mi smo suparnici na terenu i jedan i drugi se borimo za pobjedu" rekao je u najavi današnjeg meča Tsistipas, pa su se varnice na terenu i mogle očekivati. Nastavili su i nakon meča.

"Nisam previše pažnje obraćao na to što priča. Znam da neki igrači vole da rade te stvari kako bi uticali na vas mentalno. Možda im je to i dio taktike. To je u redu. On svakako nije najzrelija osoba" rekao je Tsitsipas naravno misleći na Medvedeva.

"Ponavljam nisam komunicirao s ocem.Ne čujem ništa dok sam na terenu, to je nemoguće. Publika je glasna u svakom poenu, morate da imate supersluh da biste mogli da čujete svog trenera" objasnio je Grk koji jeste kasnije dobio opomenu zbog komunikacije s svojim boksom.

"Čini mi se da sudije sada obraćaju više pažnju samo na moj boks, a ne na boks mog rivala. Rekao bih da sam žrtva toga već neko vrijeme. Ali šta da kažem? Sudije ne razumiju da ne čujem ništa kad igram, jer sam fokusiran na meč. Posljednje što želim je da mi neko daje savjete. Nisam takva osoba", pojasnio je Stefanos.

Kopirati
Drag cursor here to close