Rus gubio 0:2 ali ide u polufinale

Medvedev spomenuo Novaka a onda burna reakcija publike

"Ne znam da li će se ljudima dopasti, ali razmišljao sam o tome šta bi Novak uradio u takvoj situaciji. On je jedan od najvećih prvaka", odgovorio je Rus na pitanje o preokretu, nakon čega su uslijedili zvižduci navijača.
Sport / Ostali sportovi | 26. 01. 2022. u 18:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Daniil Medvedev je ostao u sedlu. Nije bilo lako, dva i pol seta je izgledao kao tenisač koji ništa ne može uraditi protiv Felixa Auger-Aliassimea. Kanađanin je igrao stvarno dobro, Medvedev jeste vratio break u vrlo važnom trenutku prvog seta, ali je onda posustao u tie breaku. Auger-Aliassime je krenuo sjajno u drugom setu, čistih 3:0 je imao na početku i nije posustao. Međutim, onda su se stvari počele mijenjati. Dovukao je treći set Medvedev do tie break, koji je za kratko prekinut kod vodstva Rusa 2:1. Kiša je počela padati, opet se krov navukao, pa se promijenili i uvjeti za igru. Već sljedeći poen je uzeo Daniil i Rus je polako počeo svoj povratak. Rasplet četvrtog seta je bio posebno zanimljiv.

Kod rezultata 5:4 na servis Medvedeva, Felix je došao na mali korak do trijumfa,  ali se Rus izvukao i spašenu meč loptu je naplatio već u sljedećem gemu. Od tog trenutka su se stvari promijenile naterenu. Sada je Medvedev bio taj koji je iz poena u poen igrao sve bolje, Auger-Aliassime se pokušavao spasiti, vratiti break zaostatka nije uspio. Imao je šest break lopti i svih šest je Medvedev izvukao.

"Nisam igrao najbolje što mogu, a Felix je igrao nevjerojatno. Servirao je nevjerojatno, nisam baš znao što da radim, ali sam sebi rekao, natjerat ću ga da radi i bori se do zadnjeg poena. Uspio sam podići razinu svoje igre, kad su zatvorili krov, osjetio sam kako se stvari mijenjaju. Ne znam da li će se ljudima dopasti, ali razmišljao sam o tome šta bi Novak uradio u takvoj situaciji. On je jedan od najvećih prvaka", odgovorio je Rus na pitanje o preokretu, nakon čega su uslijedili zvižduci navijača.

Video: Novak Djokovic booed by crowd during Medvedev speech
Kopirati
Drag cursor here to close