United Cup

Tsitsipas bolji od Ćorića, Grčka izjednačila

Grk je u meču servirao sedam aseva, a Ćorić sedam.
Sport / Ostali sportovi | 04. 01. 2023. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grčka je izjednačila protiv Hrvatske na 1-1 u gradskom finalu United Cupa u Perthu nakon što je četvrti tenisač svijeta Stefan Tsitsipas sa 6-0, 6-7(4), 7-5 pobijedio Bornu Ćorića (ATP-26.) poslije dva i pol sata igre.

Tsitispas je lako dobio prvi set nakon što je tri puta uzeo servis Ćoriću. Hrvatski tenisač u drugom setu počinje igrati, nitko ne gubi svoj servis i set je odlučen u tie breaku u kojem je Ćorić bio bolji, piše Hina.

U drugom setu Ćorić dolazi do vodstva od 3-1 nakon što je uzeo servis Tsitispasu, međutim Grk vraća servis i onda još jednom uzima servis za 6-5 da bi na kraju zaključio set i meč u svoju korist.

Grk je u meču servirao sedam aseva, a Ćorić sedam.

Grčka i Hrvatska su sada izjednačene na 1-1. Prvi bod za Hrvatsku donijela je Donna Vekić koja je lako sa 6-2, 6-0 svladala Despinu Papamichail. Danas još igraju Petra Martić protiv šeste tenisačice svijeta Marie Sakkari i Borna Gojo protiv Michaila Pervolarakisa.

Pobjednik gradskog finala, a igraju se tri gradska finala, napredovat će na Final Four United Cupa u Sydneyu, koji se igra od 6. do 8. siječnja, a četvrti sudionik bit će sljedeća najbolja plasirana reprezentacija iz grupne faze.

Kopirati
Drag cursor here to close