Prije početka prvog velikog turnira

Nadal: Ne bih rekao da je Novak izraziti favorit na Australian Openu

"Da mi je netko rekao da ću igrati u ovom periodu još prije samo nekoliko godina, ne bih mu vjerovao, ali tu sam, spreman za najveće rezultate" kaže Nadal.
Sport / Ostali sportovi | 22. 12. 2022. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početak nove teniske sezone je jako blizu, polovina narednog mjeseca nam donosi prvi Grand Slam, Australian Open, gdje će kako sada stvari stoje igrati Rafael Nadal, ali i Novak Đoković.

Naravno, kada se priča o četiri velika turnira, na red dolaze i brojke, koliko je osvojio jedan, koliko drugi. Za sada je Rafa u maloj prednosti, brani naslov pobjednika, ali Novak ima devet titula na Australian Openu.

"Kada kažete da je neko osvojio devet puta Australian Open, onda on mora biti u uskom krugu favorita za naslov. Međutim, ne bih rekao da je Novak veliki ili izraziti favorit, ima tu još mnogo dobrih igrača koji na ovom turniru mogu otići do kraja. Što se tiče mene, ja želim da osvojim svaki turnir na kojem igram. Jeste da sam jedan od najstarijih na Touru, imam 36 godina, ali i dalje igram. Usprkos ozljedama koje su me pratile. Da mi je netko rekao da ću igrati u ovom periodu još prije samo nekoliko godina, ne bih mu vjerovao, ali tu sam, spreman za najveće rezultate" kaže Nadal.

Kopirati
Drag cursor here to close