Testiranje granica

Tony Ferguson počeo je trenirati s najjačim tipom na svijetu

Ferguson će se 16. prosinca (12. mjesec) boriti protiv Paddyja Pimbletta, a sedmi uzastopni poraz vjerojatno bi naveo i uFC-ove čelnike da kažu Tonyju "dosta je".
Sport / Ostali sportovi | 10. 11. 2023. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tony Ferguson do prije otprilike tri godine bio je na glasu kao ponajbolji, ali i jedan od najstrašnijih UFC-ovih boraca. Ogromnu štetu radio je svojim protivnicima, a bio je u nizu od 12 uzastopnih pobjeda.

Težak poraz protiv Justina Gaethjea bio je početak strmoglavog pada Tonyja Fergusona. Nanizao je "El Cucuy" još pet poraza nakon tog poraza od Gaethjea, ali unatoč tome je i dalje dio UFC-a.

Možda i posljednji meč unutar organizacije odradi krajem ove godine, na UFC 296 eventu. Ferguson će se 16. prosinca (12. mjesec) boriti protiv Paddyja Pimbletta, a sedmi uzastopni poraz vjerojatno bi naveo i uFC-ove čelnike da kažu Tonyju "dosta je". Kako bi spriječio novi poraz napravio je jednu radikalnu promjenu u svojim pripremama.

Priprema ga biši pripadnik Navy SEAL-a

Naime, Ferguson se za meč protiv Paddyja priprema zajedno s Davidom Gogginsom. Radi se o bivšem pripadniku Navy SEAL-sa, ultramaratoncu i nekadašnjem rekorderu kad su u pitanju odrađeni zgibovi unutar jednog dana.

Goggins je 2013. godine napravio 4030 zgibova za 17 sati i 45 minuta. Trčao je Goggins i utrke na 205 milja (329,9 km) za što mu je trebalo 39 sati, a mnogi Gogginsa jednog od najčvršćih i mentalno najsnažnijih muškaraca na planetu.

Zagovara pomicanje granica

Goggins je poznat i kao zagovarač "pomicanja granica". On smatra da kad god vas mozak tjera da odustanete i mislite da ne možete više, zapravo ste tek na 40 posto svojih mogućnosti. Ferguson očito je jedan od Gogginsovih fanova i "El Cucuy" je u pripremama za svoj sljedeći nastup odlučio proći kroz svojevrsni Gogginsov "pakleni tjedan" ("Hell Week").

"Prvi dan "Hell Weeka" sastojao se od 3+ sata visoko intenzivnog kondicijskog treninga, preko 600 sklekova, mnoštva vježbi za prsa, assault air bikea, veslanja i ponavljanja svega toga! Tony daje sve od sebe i službeno je nazad u "laboratoriju! Ostanite tvrdi!", napisao je Goggins u jednoj od svojih objava na Instagramu.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli David Goggins (@davidgoggins)

Svaki dan Goggins izvještava fanove o svojim treninzima s Fergusonom, a u nekim videima vidljivo je kako Fergusona dovodi do povraćanja od muke i vidne patnje, prenosi Fightsite.hr

Odgovor na kritike

Naravno da mnogi smatraju da Ferguson griješi ovakvim pristupom i da ovo nisu pravilne pripreme za MMA borbu. David Goggins brzo je odgovorio i na takve kritike.

"Umjesto da pokušavate pronaći manu u metodologiji, pokušajte pronaći inspiraciju u promatranju kako netko istražuje svoju dušu u potrazi za posljednjim djelićem sebe. Gotovo 20 godina sam sportaš visoke razine u sportovima koji iziskuju izdržljivost, a trenirao sam neke od najboljih sportaša. Ovo što mi sada radimo nije za one slabog srca. Kada trenirate osobu poput Tonyja, morate pronaći njegove limite", rekao je te nastavio:

"Jednom kada ih pronađete, morate takvu osobu gurati daleko iza tih granica. Izazov s Tonyjem leži u tome da je njegova granica jako visoko zbog njegove sposobnosti da podnosi jako veliku bol. Ono što vidite na ovom videu jest muškarac koji je prošao četiri dana "hell weeka". Ovo nije usporedivo s dva nogometna treninga dnevno ili nekim sranjima poput hrvačkog trening kampa."

Kopirati
Drag cursor here to close