Pobjedio na tri turnira

Tom Hardy sve bolji jiu - jitsu borac

"Svi su ga prepoznali, ali je bio veoma skroman i rado je odvojio vrijeme da se fotografira sa sudionicima turnira", reći će jedan od organizatora upravo tog posljednjeg turnira.
Sport / Ostali sportovi | 22. 09. 2022. u 16:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proslavio se u filmovima kao su Mad Max: Fury Road, London Road, Legend, Dunkirk, Capone. Ovaj uspješni britanski glumac je u posljednje vrijeme sve bolji na strunjačama i turnirima u brazilskom jiu-jitsu. Brazilski jiu-jitsu Hardy je otkrio 2011. godine kada se spremao za ulogu u filmu "Ratnik", te je rekao da mu se toliko svidjelo da je nastavio trenirati sve do danas. Možemo vidjeti da je to itekako urodilo plodom jer Hardy svakog mjeseca osvaja turnire, a izgleda ne namjerava stati.

"Prepoznao sam ga istog trena, svi znaju tko je Tom Hardy, zar ne? Bio sam jako šokiran, a on je rekao da zaboravim da je to on i da radim onako kako bih i inače to radio", rekao je Danny Appleby, Hardyjev protivnik.

Video: Danny Appleby o borbi protiv Toma Hardyja 

Tom je prije jedanaest godina glumio Tommyja Riordana Conlona, MMA borca u filmu "Warrior" i tu se jednostavno "navukao".

"Bio sam potpuno drugačiji nakon filma "Warrior". Puno toga sam naučio kako od kaskadera tako i od pravih boraca". reći će Hardy koji je nedavno sudjelovao na humanitarnom BJJ turniru, u kojem je osvojio zlatnu medalju. Točnije osvojio je dvije u gi i no-gi disciplinama.

Na ovom turniru je Hardy nastupio kako bi pomogao prikupljanje novca za dobrotvornu organizaciju REORG. Ona se bavi podrškom veteranima, te službenom osoblju hitne i policije koji se bore s PTSP-om, depresijom i anksioznošću. Jedan od glavnih programa organizacije jest upravo mogućnost učenja jiu-jitse osobama kojima je pomoć potrebna.Tamo je upoznao Mohameda Itoumainea, koji ima crni pojas i koji je bio organizator ovog turnira u Milton Keynesu gdje je bez poraza došao do novog zlata.

"Svi su ga prepoznali, ali je bio veoma skroman i rado je odvojio vrijeme da se fotografira sa sudionicima turnira", reći će jedan od organizatora upravo tog posljednjeg turnira.

Tom Hardy je vlasnik plavog pojasa što nije mala stvar. Kada je došao na turnir vidjelo se da ima određenu kvalitetu borca. Znam da voli svoj sport i da je posvećen svemu što radi. Koliko sam čuo, on je veoma predan svom treningu i veoma je skroman. Baviti se BJJ nije lako. Morate imati lavlje srce jer je to puno treninga, najmanje tri puta tjedno, na tim treninzima vas ljudi pokušavaju natjerati da patite. Proći kroz sav taj trening je nevjerojatno. Tom je uspio", kaže Mohamed Itoumaine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close