Grappling

Dva zlata za Brotherhood BJJ Sarajevo na ADCC u Beogradu

Sport / Ostali sportovi | 21. 06. 2022. u 13:30 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda je u beogradskom BelExpo centru održano otvoreno prvenstvo u grapplingu ADCC Serbia Open 2022 na kojem je vrlo zapažen rezultat ostvario sarajevski BJJ klub Brotherhood.

U Beogradu je 18. lipnja ove godine održano Otvoreno prvenstvo u grapplingu ADCC Serbia Open 2022. Kolika je važnost ovog takmičenja, ali i koliko grappling kao sport poprima na važnosti, najbolje objašnjava činjenica da se natjecanje održalo u najvećim dvoranama u Beogradu, te da se na ovogodišnjoj smotri našlo se više od 500 boraca iz 12 zemalja.

Vrlo zapažen nastup imali su članovi BJJ kluba Brotherhood iz Sarajeva i to borbama u Professional
kategoriji.

Foto: PR / Dva zlata za Brotherhood BJJ Sarajevo na ADCC u Beogradu
Belmir Ahmespahić je nakon tri meča u težinskoj kategoriji do 91 kg osvojio zlatnu medalju. Na svom putu prema vrhu prošao je tri meča. Prvu pobjedu na turniru zabilježio je rezultatom 3-0, dok je u polufinalu i finalu zabilježio submissione (Triangle Choke i Straight Ankle Lock).
 
Drugi zlatni predstavnik Brotherhooda je Mahir Zuka u težinskoj kategoriji -100 kg koji je nakon pobjede na odluku sudaca u prvoj borbi svoj uspješan niz nastavio polufinalnim submissionom (Rear Naked Choke) te bodovnom pobjedom u finalima rezultatom 3-0.
 
Imran Peco iako je pripadao Juvenile starosnoj grupi nastupio je u kategoriji odraslih (Adultima) i to između 17 takmičara. Svojim borbama je izborio respektabilnu četvrtu poziciju i to izgubivši u polufinalnoj borbi na poene rezultatom 4-5, te u borbi za treće mjesto rezultatom 0-3.
 
Zejd Imamović se borio u kategoriji Adult Professional 76 kg, ali je na putu prema vrhu nakon uvjerljive pobjede u prvom kolu u drugoj borbi zaustavljen od finaliste Borisa Stoneva iz Bugarske.

Osim odličnog nastupa predstavnika Brotherhooda iz Sarajeva zlatnim medaljama okitili su se i Benjamin Šehić (Knights BJJ) u kategoriji +100 KG Pro, Faris Džuho (Activ R-Team) u -100 KG Intermediate kategoriji te Faruk Vejo u juniorskoj klasi za dječake do 75 kg. Haris Bošnjaković okitio se srebrom kao Adult Beginer -70 kg.
Kopirati
Drag cursor here to close