TKD Student briljirao na Federalnom prvenstvu

Ovo je udarna petorka Taekwondo kluba Student

Titula najbolje forumašice, tri pehara i 6 medalja stigli u Sc Mostar
Sport / Ostali sportovi | 11. 04. 2022. u 14:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studentski centar Sveučilišta u Mostaru ima tri sportska kluba čiiji su članovi studenti koji zahvaljujući izvrsnim sportskim rezultatima imaju osiguran besplatan smještaj, ishranu te veliki broj njih i besplatno školovanje na Sveučilištu u Mostaru.

Ovog vikenda ponosnim je Studentski centar učinio taekwondo klub Student koji je u Mostar donio čak tri pehara i  šest medalja sa Prvenstva Federacije BIH 2022 od čega tri zlatne, dvije srebrene i jedna brončana.

Najveći uspjeh postigla je studentica Lucija Bašić osvojivši zlato u kategoriji SB2 te proglašena najboljom forumašicom FBIH za 2022.godinu. 

TKD Student sportski je kolektiv studenata. Studenti uz svakodnevne treninge, odlaske na mnogobrojna natjecanja također ne zanemaruju školovanje i svi imaju isti cilj, studirati i aktivno se baviti sportom.

Ovo je udarna petorka TKD Studenta

Foto: PR / Petra Orlović

Petra Orlović 

Studentica pete godina Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i aktivna taekwondo borac već 19 godina. Nositeljica 3 Dana crnog pojasa. Dugogodišnja prvakinja Bosne i Hercegovine i Federaciji BiH u kategoriji forme.

Prošle godine prisustvovala na Međunarodnom kursu Mastera u Koreji i proglašena jednom od 5 najboljih polaznika istog.

Najznačajniji rezultati su prvo mjesto na državnom prvenstvu 2021 i pehar za najbolju formašicu BiH te prvo mjesto forme Iskra open 2021 Hadzici i pehar za najbolju formašicu turnira.

Petra uz sve to ujedno je i trenerica ovog mladog kolektiva stoga njen dan vjerojatno ima vrlo malo slobodnih minuta. 

Foto: PR / Lucija Bašić

Lucija Bašić 

Studentica pete godine studija Logopedije Sveučilišta u Mostaru. Taekwondo-om se bavi 14 godina. Nositeljica crnog pojasa 2. DAN, te licencirani trener već 5 godina. Aktualna prvakinja BiH i FBiH, te ove godine i najbolja formašica države i Federacije.

Također, vrhunska studentica i aktivna na raznim edukacijama i seminarima koji su povezani sa logopedijom. Njeni rezultati poslijednje dvije godine su: prvo mjesto Federalno prvenstvo 2021., drugo mjesto Državno prvenstvo 2021., te prvo mjesto i najbolja forumašica na natjecanju Ilidža open 2021.

Foto: PR / Arnela Sudar 

Arnela Sudar 

Studentica pete  godina studija Odnosa s javnošću Sveučilišta u Mostaru. Glasnogovornica Vijeća mladih Grada Mostara, predsjednica PRUMO udruge, dobitnica dekanove pohvale i nositeljica crnog pojasa. Višestruka prvakinja Bosne i Hercegovine i Federacije BiH u kategoriji borbe i forme.

Taekwondoom se aktivno bavi već 16 godina. Aktivna u izvannastavnim aktivnostima te u natjecanjima vezanim za studentske aktivnosti.

Njeni najznačajniji rezultati: prvo mjesto Državno prvenstvo 2021, prvo mjesto Ilidža Open, mjesto na državnom prvenstvu BiH 2022, prvo mjesto na Federalnom prvenstvu 2021 te Iskra Open drugo mjesto.

Foto: PR / Martina Grubišić

Martina Grubišić

Studentica četvrte godina studija Logopedije Sveučilišta u Mostaru. Počela se baviti taekwondo-om u odrasloj dobi i aktivno trenira već šest godina. Nositeljica s crvenog pojasa i osvajačica raznih medalja. Za TKD Student se natječe u dvije discipline forme i borbe.

Višestruka i aktivna državna i federalna prvakinja Bosne i Hercegovine u formama. U borbama višestruka viceprvakinja BiH i osvajačica brončanih medalja.

Njeni najznačajniji rezultati:prvo mjesto na Državnom prvenstvu BiH 2022, prvo mjesto u disciplini forme i treće mjesto u disciplini borbe na Federalnom prvenstvu BIH.

Foto: PR / Igor Gavrić

Igor Gavrić 

Student prve godine studija Prometa i logistike Sveučilišta u Mostaru. Počeo se baviti taekwondo-om sa pet godina i trenirao do 15-te godine zivota kada uzima stanku od sporta sve do 2021. god kada kreće trenirati i nastupati za TKD Student.

Nositelj crvenog pojasa i aktivni  federalni prvak BiH u borbama do -68 kg. Natječe se u borbama ali u budućnosti se želi okušati i u kategoriji forma.

''Očekivala sam od ekipe dobre rezultate i uspjeh na Federalnom prvenstvu ali stvarno ne ovoliki, jako puno smo trenirali, pripremali se i u Mostar donijeli čak dva pehara s prvenstva Federacije. Ekipa je dala sve od sebe i ja sam jako ponosna. Smatram da smo jako dobro krenuli s uspjesima ove godine i nadam se da će se medalje nastaviti nizati. Moram istaknuti da ništa od ovog ne bismo imali da nije našeg Studentskog centra koji je imao viziju i omogućio nam sve, od prostorija za treniranje, smještaja do odlazaka na natjecanja i zato im veliko hvala'', rekla je Petra Orlović, trenerica TKD Studenta.

Kopirati
Drag cursor here to close