Na velikom Mastersu

Tiger loš ali zadovoljan, pobjednik proplakao

"Nisam bio na svom maksimumu, ali podrška koju sam dobio… Nemam riječi da to opišem. Prije nekih mjesec dana opće nisam znao da li ću moći igrati. Moram biti zahvalan što sam uopće tu" pričao je nakon nastupa Woods.
Sport / Ostali sportovi | 11. 04. 2022. u 11:42 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnji Masters se gledao "posebnim očima". Jer igrao je Tiger Woods, koji se vratio kada realno to nitko nije očekivao. Čovjek s toliko operacija, ozljeda, problema kojih je imao u životu je još uvijek tu. Nije pobjedio, nije bio ni blizu, ali nije igrao loše. Jer ipak ovo je bio prvi turnir nakon teške nesreće u kojoj je zamalo ostao invalid. Na kraju je završio na 47.mjestu.

"Nisam bio na svom maksimumu, ali podrška koju sam dobio… Nemam riječi da to opišem. Prije nekih mjesec dana opće nisam znao da li ću moći igrati. Moram biti zahvalan što sam uopće tu" pričao je nakon nastupa Woods koji je najavljivao dobar rezultat, ali realnost je ipak drugačija. Najvažnije je da je uspio proći, hodati terenima koji nisu nimalo ugodni u Augusta National Golf Clubu.

"Mislim da riječi ne mogu to opisati s obzirom na to gdje sam bio prije nešto više od godinu dana i kakve su mi bili izgledi da završim ovdje i mogu igrati sva četiri dana" pričao je nakon nastupa Tiger koji na početku Mastersa nije izgledao loše. Međutim tri vezana bogeya u subotu su uništila snove o nekom drugom rezultatu. Nešto što se Tigeru nikada ranije nije dogodilo. Međutim, za njega je najvažnije nastup jer već sada planira i priča o nekim drugim turnirima. Woods je za Sky Sports rekao da planira igrati na The Openu u St. Andrewsu u srpnju. Još nije siguran hoće li igrati na PGA prvenstvu u Southern Hills Country Clubu u Tulsi narednog mjeseca odnosno na US Openu u šestom mjesecu.

"Ne znam hoće li to biti Southern Hills ili ne. Ali veselim se St. Andrewsu. To je nešto što mi je blizu i drago mi je srcu. Tamo sam osvojio dva Opena, to je dom golfa. To je moje omiljeno golf igralište na svijetu, pa ću biti spreman za taj nastup. Ali ništa između toga, ne znam. Pokušat ću, bez sumnje. Pokušat ću se spremiti za Southern Hills i vidjet ćemo što koliko ovo tijelo može izdržati" naglasio je Woods.

Trijumf na ovogodišnjem Mastersu ostvario je Scottie Scheffler, trenutačno najbolji golfer svijeta. Rory McIlroy je igrao odlično posljednjeg dana, ali je na kraju ostao kratak tri udarca. McIlroyu nije pomoglo što je posljednjeg dana natjecanja potrošio samo 64 udarca za 18 rupa i time izjednačio rekordni rezultat na ovom legendarnom igralištu, jer je nakon prva tri dana za vodećim Schefflerom zaostajao za deset udaraca. Scheffler je nakon dva dana imao pet udaraca prednosti pred najbližim konkurentima, a u zadnji dan je ušao s tri udarca prednosti ispred Australca Camerona Smitha koji je na kraju završio na diobi trećeg mjesta s Ircem Shaneom Lowryjem, zaostavši pet udaraca za pobjednikom.

Za svoj prvi "major" naslov Scheffler je zaradio 2,7 milijuna američkih dolara. Roryju tako za kompletiranje Grand Slama, osvajanje sva četiri najveća turnira u svijetu golfa (Masters, PGA Championship, The Open Championship, US Open), nedostaje još samo trofej i zeleni sako koji osvaja pobjednik u Augusti, gdje je ovogodišnjim osvajanjem drugog mjesta ostvario svoj najbolji rezultat.

"Plakao sam kao beba jutro prije posljednjeg dana. Jednostavno sam se slomio.Bio sam tako pod stresom. Nisam znao što da radim, rekao sam supruzi kako nisam spreman za ovo" ispričao je nakon svega Scheffler.

Ostaje dilema zbog čega je sumnjao u sebe, jer ipak je on broj jedan na svijetu, igrač sa tri naslova na posljednjih pet turnira.

"Mislim zato što je to Masters. Sanjao sam da ću imati priliku igrati na ovom golf turniru. Rasplakao sam se kad sam prvi put dobio pozivnicu poštom. Ako čovjek može birati gdje će osvojiti turnir onda je to Masters. Znao sam da imam šansu, znao sam je ne jednostavno ne mogu ispustiti pojasnio je Scheffler.

 

Kopirati
Drag cursor here to close