Woods potvrdio, igra na Mastersu

Tiger je spreman za nastup

" Ja se ne pojavljujem samo tek tako, ako sam već tu, onda ću pokušati pobjediti" rekao je okupljenjim novinarima Woods.
Sport / Ostali sportovi | 06. 04. 2022. u 23:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Malo su udarali gromovi, malo je bilo lošeg vremena, a onda je na presicu došao Tiger Woods. I nije bio grom iz vedrog neba, jer se već nekoliko dana špekulira o Tigerovom povratku na teren. Nešto više od 14 mjeseci nakon što je zamalo izgubio desnu nogu u ozbiljnoj prometnoj nesreći, Tiger je potvrdio da će igrati Masters u Augusti.

Woodsova odluka dolazi nakon što je prošlog tjedna trenirao sa sa svojim sinom Charliejem i dobrim prijateljem Justinom Thomasom. Nakon toga je odlučio doći u Augustu kako bi nastavio trenirati. U nedelju je odradio devet rupa, pa u ponedeljak još devet, a onda ga je kiša zaustavila utorak.

"Možda će za mene najteži dio biti hodanje po terenu od rupe do rupe, pitanje je kako će noga reagirati, jer 72 rupe, to je popriličan put, vjerujem da sam spreman za taj izazov. Ja se volim natjecati, mislim da još uvijek mogu igrati na najvećem nivou. Ja se ne pojavljujem samo tek tako, ako sam već tu, onda ću pokušati pobjediti" rekao je okupljenjim novinarima Woods.

Nakon nesreće, liječnici su Tigeru stavili šipku u potkoljenicu desne noge te pločice i vijke u njegov desni gležanj i stopalo. U prosincu je novinarima rekao da su mu kirurzi zamalo morali amputirati desnu nogu. Woods je u utorak rekao da nije izlazio iz bolničkog kreveta tri mjeseca dok se oporavljao. Ranije je imao Tiger problema sa leđima, koljenom, odradio je nekoliko operacija, međutim ovaj put je bilo drugačije.

"Ovo je očito drugačije. Ovo je puno traumatičnije, proces oporavka je bio dug, morao sam uložiti puno truda. Zahvalan sam svojim kirurzima i svojim fizioterapeutima koji su radili na meni i koji su mi dali priliku da igram golf. Vidjet ćemo kako tijelo reagirati dan poslije", naglasio je Tiger.

Prvak iz 2021. godine Patrick Cantlay kaže kako će Woodsov povratak biti najbolja stvar za golf.

"On je najbolji primjer da život nije uvijek savršen i jako je uzbudljivo vidjeti da se diže. Nadam se da će moći igrati i to je bez razmišljanja najbolja stvar za naš sport. S njim je drugačiji osjećaj na turnirima."

Woods se vraća nakon teške ozljede u kojem su mu stradale obje noge, a tešku ozljedu je uspio pobijediti i četverostruki prvak Brooks Koepka koji trakođer dolazi na Masters 2022. godine i razumije kroz što Woods prolazi.

"Bio sam u sličnoj situaciji kao i on. Nije to baš lagan put do oporavka. Shvaćam s čime se bori. Bit će teško, ali ako netko to može, onda je to on. Sretan sam što je ozdravio i može igrati golf. Trebamo ga, ova igra ga treba, svi ga trebaju, navijači ga trebaju... No, na kraju dana svi se ovdje natječu i gledam sebe. Siguran sam da svatko od nas na turniru gleda sebe", zaključio je Koepka.

Kopirati
Drag cursor here to close