Prvi Amerikanac u polufinalu nakon 2006. godine

Tiafoe: Ovo je divlje, ovo je ludo

"Ovo je divlje, ovo je ludo. Prije 24 sata ostvario sam najveću pobjedu u svom životu i sada sam došao do nove velike pobjede. Andrej je pakleni igrač i velika je stvar pobijediti ga", kaže Tiafoe.
Sport / Ostali sportovi | 08. 09. 2022. u 09:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dijete teniskih terena. Frances Tiafoe je to u pravom smislu riječi. Amerikanac koji se na ovogodišnjem US Openu nagradao za sve ono što je prošao u životu. Ulaskom u polufinale. Sredio je Nadala, dan kasnije i Andreya Rubleva u tri seta.

Andy Roddick je bio posljednji Amerikanac u polufinalu US Opena prije 16 godina. Roddick je također bio posljednji domaći tenisač koji je uzeo ovaj turnir 2003. godine. S druge strane Tiafoe je prvi tamnoputi tenisač u polufinalu ovog velikog turnira nakon čovjeka po kojem se zove centralni teren, Arthura Asha 1972. godine. Tiafoe je slavio 7-6(3), 7-6(0), 6-4.

"Ovo je divlje, ovo je ludo. Prije 24 sata ostvario sam najveću pobjedu u svom životu i sada sam došao do nove velike pobjede. Andrej je pakleni igrač i velika je stvar pobijediti ga. Bilo je teško okrenuti stranicu, ali uspio sam i u polufinalu sam. Igrali smo, ako se dobro sjećam i kao juniori baš ovdje. Jako se dobro poznajemo, dobro se slažemo. Bio sam nekako opušteniji pred izlazak na teren sada, nego protiv Rafe. Znao sam da slijedi velika bitka. Pitao sam se, bože, mogu li to da uradim? Osjećao sam da sam opušten i to se vidjelo u mojoj igri" rekao je nakon meča Tiafoe.

Kopirati
Drag cursor here to close