ATP Finals

Thiem: Ovo je najbolji meč u mojoj karijeri

U skupini s Đokovićem i Federerom, malo tko je mogao očekivati da će Austrijanac Dominic Thiem prvi izboriti polufinale. A Thiem je to napravio.
Sport / Ostali sportovi | 13. 11. 2019. u 12:46 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U skupini s Đokovićem i Federerom, malo tko je mogao očekivati da će Austrijanac Dominic Thiem prvi izboriti polufinale. A Thiem je to napravio.

Prvo je pobijedio Rogera u dva seta, nakon toga i Novaka u tri. Naravno, nije prvi da Austrijanac skida skalp najboljima. Federera u finalu Indian Wellsa, Đokovića u polufinalu Roland Garrosa. U Londonu je odigrao u visokom ritmu protiv obojice.

Novaku je stalno bježao u trećem setu, imao je dva puta break viša, na kraju se vratio u tie breaku osvojivši pet poena zaredom. Nakon pobjede, Thiem je tvrdio kako je ovo njegov najbolji meč u karijeri.

''Vjerojatno je to bio najbolji meč koji sam ikada odigrao. Znao sam da moram odigrati najbolje ako želim pobijediti Đokovića. Uspio sam napraviti sve što je potrebno da bih na kraju pobijedio, osvajao sam neke nevjerojatne poene. Ovakav meč je morao biti odlučen na ovakav način, u trećem setu. U tim odlučujućim trenucima sreća je malo više bila na mojoj strani. Da bi ste pobijedili jednog igrača kao što je Novak morate napraviti nešto više. Ja sam imao udarao jako, na kraju sam imao 51 winner'', naglasio je nakon meča Thiem koji je prvi izborio polufinale uopće na završnom turniru u Londonu. Samo tri dana nakon što je njegova djevojka Kiki Mladenović s reprezentacijom Francuske osvojila Fed Cup.

Kopirati
Drag cursor here to close